Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα αναλάβει τη «γενική ευθύνη για την ασφάλεια» στη Λωρίδα της Γάζας μετά τον πόλεμο με τη Χαμάς


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε χθες Δευτέρα πως η χώρα του θα αναλάβει τη «συνολική ευθύνη για την ασφάλεια» στη Λωρίδα της Γάζας επ’ αόριστον αφού τερματιστεί ο πόλεμος που κήρυξε στο παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

«Το Ισραήλ θα έχει, για απροσδιόριστη διάρκεια, τη συνολική ευθύνη για την ασφάλεια» στον παλαιστινιακό θύλακα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Νετανιάχου κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News. «Καθώς είδαμε τι γίνεται όταν δεν την έχουμε. Όταν δεν έχουμε την ευθύνη για την ασφάλεια, βλέπουμε την έκρηξη της τρομοκρατίας της Χαμάς σε κλίμακα που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Νετανιάχου απορρίπτει κάθε «κατάπαυση του πυρός» αν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας

Ο Νετανιάχου απέρριψε για ακόμη μια φορά χθες Δευτέρα την ιδέα να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας εάν προηγουμένως δεν απελευθερωθούν οι όμηροι που κρατά το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς.

«Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός, γενική κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, χωρίς απελευθέρωση των ομήρων», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News. «Σε ό,τι αφορά (…) μικρές παύσεις –μια ώρα εδώ, μια ώρα εκεί–, τις κάνουμε ήδη», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣZougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει