Νευρικότητα στο ξεκίνημα των συναλλαγών στη Wall Street


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020, 17:27

Σε εναλλαγή προσήμων και έντονες μεταπτώσεις οδηγούν τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες της Wall Street οι ανησυχίες για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ, σε συνδυασμό με την απόπειρα ανάκαμψης στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, οι οποίες ναι μεν ηγήθηκαν της ανάκαμψης της αγοράς επί ένα εξάμηνο, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ωστόσο, καταγράφουν πτωτικό σερί.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 85,65 μονάδες ή 0,32%, με τον ευρύτερο S&P 500 να ενισχύεται κατά 15,88 μονάδες ή 0,49%, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 82,64 μονάδων ή 0,79%.

Τα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ τα οποία ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα (και αφορούν την προηγούμενη εβδομάδα) ήταν χειρότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, δημιουργώντας νέα ερωτηματικά για τη δυναμική ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Την ίδια στιγμή, το ομοσπονδιακό κράτος των ΗΠΑ πιθανόν να βρεθεί ενώπιον ενός “δημοσιονομικού γκρεμού” στο τέλος του μήνα, εξαιτίας της “απογείωσης” της σύγκρουσης στο Κογκρέσο, με τους Δημοκρατικούς να ελέγχουν την πλειοψηφία στη Βουλή και τους Ρεπουμπλικανούς του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να διατηρούν τον έλεγχο της Γερουσίας.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020, 17:27

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει