Νιφλουμικό οξύ για την ίωση COVID -19


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020, 13:25

Τη δυνατότητα να αποτελέσει το Niflamol το απαραίτητο αναλγητικό/αντιφλεγμονώδες, σε κάθε σπίτι ή εργασιακό χώρο ιδιαίτερα αυτήν την εποχή της πανδημίας COVID -19, από τη στιγμή που δεν υπάρχει συγκεκριμένη δυσανεξία ή αντένδειξη, από αυτές που περιγράφονται στο φύλο οδηγιών του προϊόντος, υπογραμμίζει ο Δημήτριος Κούβελας MD, BPharm, PhD, Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας, Τμήμα Ιατρικής, ΑΠΘ, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Όπως εξηγεί ο κ. Κούβελας, το Niflamol διαφοροποιείται από τα άλλα αντιφλεγμονώδη, κατέχοντας μια ιδιαίτερη και μοναδική θέση. Η αναλγητική δράση του σχετίζεται αφ’ ενός, με την άμεση επίδρασή του στο νευρικό σύστημα, ρυθμίζοντας τη μεταβίβαση και την αντίληψη των ερεθισμάτων του πόνου, όλων των τύπων, ενώ, τεκμηριωμένα από την επιστημονική βιβλιογραφία, διαθέτει και αντιπυρετική δράση (όπως όλα τα ΜΣΑΦ).

Τα χαρακτηριστικά του αυτά το καθιστούν θεραπευτική επιλογή κατά των λοιμώξεων, βακτηριακής ή ιϊκής αιτιολογίας. Επιπλέον, ως παράγωγο της Βιταμίνης Β3, δεν φαίνεται να εμπλέκεται στους μηχανισμούς εισβολής των κορονοϊών στο κύτταρο, με συνέπεια να μην επιδεινώνει τη μολυσματική ικανότητα του κορονοϊού.

Εξαιρετικά σημαντικό, ιδιαίτερα στην λοίμωξη Covid-19, είναι ότι μπορεί να σταθεροποιεί τα ερυθρά αιμοσφαίρια (μέσω του αποκλεισμού των καναλιών του χλωρίου) και να εμποδίζει την αποδόμηση της αίμης (σημαντική παράμετρος στην οξεία επιδείνωση των νοσούντων), ενώ συντελεί στον περιορισμό παραγωγής παραγόντων φλεγμονής, που ευθύνονται για τις σοβαρές εκβάσεις της ίωσης.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020, 13:27

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει