ΝΟ.ΔΕ. Μαγνησίας: Για τη Νέα Δημοκρατία η εθνική συνεννόηση υπήρξε πάντα ένα εθνικό ζητούμενο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

-Για τη Νέα Δημοκρατία η εθνική συνεννόηση υπήρξε πάντα ένα εθνικό ζητούμενο. Με βάση αυτή την εθνική ανάγκη, ο Πρόεδρος του κόμματος και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατέβαλε και καταβάλλει κάθε προσπάθεια, προκειμένου να εξαντληθούν όλες οι συνταγματικές πρόνοιες υπέρ της εθνικής συνεννόησης.

-Ο κ. Τσίπρας αποφάσισε εσπευσμένα εκλογές βάσει, όπως αποδεικνύεται, ενός προμελετημένου σχεδίου και έκτοτε κρύβεται, έχει εξαφανιστεί, δεν δέχεται να συναντήσει κανέναν αρχηγό κόμματος, ούτε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάρη στις ψήφους της οποίας έφερε συμφωνία και ψηφίστηκε στη Βουλή. Περιφρονεί το ίδιο το Σύνταγμα, αρνούμενος να λάβει μέρος ακόμη και στην υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

-Μετά από καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες και καταιγιστική, καθημερινή προπαγάνδα επτά μηνών, ο κ. Τσίπρας ελπίζει τώρα ότι θα δοξαστεί κρυπτόμενος. Την ίδια ώρα, παρακολουθεί το κόμμα του να διαλύεται και μετατρέπει τη χώρα σε μια απέραντη Κουμουνδούρου.

-Αν ο κ. Τσίπρας ήθελε την έγκριση του λαού για το τρίτο μνημόνιο, τότε έπρεπε, όπως άλλωστε ο ίδιος και τα στελέχη του είχαν προαναγγείλει, να το θέσει στην κρίση του λαού πριν αυτό ψηφιστεί στη Βουλή. Ο ίδιος ο απερχόμενος υπουργός των Οικονομικών κ. Τσακαλώτος (επίσης εξαφανισμένος), είχε δηλώσει ότι «η συμφωνία θα κριθεί από τον λαό».

-Αντίθετα, προκαλεί εκλογές κατόπιν μνημονίου, ενός μνημονίου που ο ίδιος και οι διορισμένοι από τον ίδιο υπουργοί του «διαπραγματεύτηκαν», με αποτυχημένο, όπως αποδείχθηκε, τρόπο.

-Η προπαγάνδα της απερχόμενης κυβέρνησης δίνει έμφαση στη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και όχι στα αποτελέσματά της. Όλοι και όλα, όμως, κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

-Μέσα στον πανικό του και ηττημένος σε όλα τα πεδία, ο κ. Τσίπρας ετοιμάζει την αποχώρησή του, βάζει στελέχη του να λένε ότι μπορεί και να μην εφαρμόσουν το μνημόνιο που έφεραν και αφήνει τη χώρα ακυβέρνητη με το υπουργικό του συμβούλιο παραιτημένο και τυπικά, αλλά και ουσιαστικά.

-Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες, στελέχη της Διεθνούς Αμνηστίας που προέβησαν σε αυτοψία στη Λέσβο, κατήγγειλαν κακό συντονισμό και σοβαρές ελλείψεις σε εγκαταστάσεις και προσωπικό, υπενθυμίζοντας ότι μόνο τον Αύγουστο στο νησί έφθασαν 33.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει