ντοκουμέντο από τη δράση των ληστών στη ληστεία «μαμούθ» στη ΓερμανίαΈνα βίντεο – ντοκουμέντο από τη ληστεία – «μαμούθ» στο μουσείο της Δρέσδης στη Γερμανία δόθηκε στη δημοσιότητα. 

Ειδικότερα, τρία σετ κοσμημάτων του 18ου αιώνα με διαμάντια και ρουμπίνια «ανεκτίμητης αξίας» εκλάπησαν το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με τη διευθύντρια του μουσείου Μάριον Άκερμαν.

Τα κοσμήματα περιλαμβάνονταν στα εκθέματα του μουσείου Grunes Gewolbe (Πράσινος Θόλος), το οποίο βρίσκεται μέσα σ’ ένα κάστρο της πόλης και φιλοξενεί μία από τις σημαντικότερες συλλογές θησαυρών στην Ευρώπη.

Τουλάχιστον δύο διαρρήκτες κατάφεραν να μπουν στον χώρο του μουσείου για να κλέψουν τα εν λόγω κοσμήματα και στη συνέχεια να διαφύγουν.

Στις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας δύο άνδρες φαίνονται να εισέρχονται στο μουσείο από ένα παράθυρο με κάγκελα. Στη συνέχεια σπάζουν τρεις προθήκες και αφαιρούν τα σετ των κοσμημάτων που βρίσκονταν μέσα σ’ αυτές.

Λίγο πριν από την κλοπή, πυρκαγιά είχε καταστρέψει κοντά στο μουσείο έναν ηλεκτρικό μετασχηματιστή, με αποτέλεσμα να διαταραχθεί η λειτουργία του συστήματος συναγερμού. Οι ερευνητές αρνήθηκαν πάντως σ’ αυτό το στάδιο να συσχετίσουν τα δύο γεγονότα.

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019, 15:01

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει