Νότια Κορέα: Δια ζώσης τα μαθήματα στα σχολεία


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020, 10:55

Τα σχολεία στη Σεούλ άρχισαν και πάλι μαθήματα διά ζώσης ένα μήνα μετά τα μαθήματα εξ’ αποστάσεως λόγω των κρουσμάτων. Τις τελευταίες μέρες όμως τα κρούσματα έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους από τα μέσα Αυγούστου και οι μααθητές επέστρεψαν στις τάξεις τους.

Βέβαια, εφαρμόζεται ένα συνδυαστικό μοντέλο διδασκαλίας, δηλαδή εκείνο με τα διαδικτυακά μαθήματα και τις διά ζώσης παραδόσεις προκειμένου να περιορίζεται ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται στο σχολείο. Με αυτό τον τρόπο οι μαθητές θα βρίσκονται στις τάξεις τους κανονικά μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Η Νότια Κορέα, είναι η πρώτη χώρα όπου επεκτάθηκε η επιδημία covid-19 μετά την Κίνα. Ωστόσο κατάφερε να περιορίσει την εξάπλωση της επιδημίας στις αρχές του έτους, όμως τα κρούσματα που συνδέονταν με μια εκκλησία και μια πολιτική συγκέντρωση τον Αύγουστο δημιούργησαν μία από τις μεγαλύτερες εστίες της ασθένειας στη Σεούλ, αναγκάζοντας τις αρχές να επιβάλουν περιοριστικά μέτρα. Πολλά σχολεία έκλεισαν στις 26 Αυγούστου, αν και οι μαθητές της τελευταίας τάξης του λυκείου συνέχισαν τα μαθήματα δια ζώσης.

Εξάλλου οι αρχές της Νότιας Κορέας παρέτειναν χθες Κυριακή τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για μία εβδομάδα, έως τις 27 Σεπτεμβρίου, με περιορισμούς στον αριθμό των ατόμων που συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους (κάτω από 50 και κάτω από 100 αντίστοιχα).

Εξάλλου οι αρχές προειδοποίησαν ότι θα επιβάλουν πιο αυστηρούς περιορισμούς στις 28 Σεπτεμβρίου ενόψει της τριήμερης γιορτής Τσουσεόκ, όπου παραδοσιακά οι Νοτιοκορεάτες επισκέπτονται συγγενείς τους,

«Δεν είμαστε ακόμη στο στάδιο που μπορούμε να χαλαρώσουμε», δήλωσε ο Γιούν Τάε-χ0 αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC) ανακοίνωσε ότι χθες Κυριακή εντοπίστηκαν στη χώρα 70 νέα κρούσματα covid-19, ο χαμηλότερος αριθμός από τα μέσα Αυγούστου.

Συνολικά στη Νότια Κορέα έχουν καταγραφεί 23.045 κρούσματα κορωνοϊού, και 385 θάνατοι.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020, 10:55

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει