Νότια Κορέα: Ενδεχόμενη αντιμετώπιση του κοροναϊού


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020, 09:47

Η Νότια Κορέα θα κάνει ό,τι «είναι απαραίτητο» για να αναχαιτίσει την εξάπλωση του κοροναϊού και θα σταθεροποιήσει τις χρηματοοικονομικές αγορές, δήλωσε αμέσως μετά την επιβεβαίωση του τέταρτου κρούσματος του ιού στην χώρα.

«Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες και να ελαττώσει τις επιπτώσεις στην οικονομία», είπε συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών, Χονγκ Ναμ-κι, κατά τη διάρκεια μίας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Σεούλ.

Ο ίδιος ανέφερε ακόμη πως η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει τις προσπάθειες για τον έλεγχο της εξάπλωσης του ιού χρησιμοποιώντας τα κονδύλια έκτακτης ανάγκης από τον προϋπολογισμό, συμπεριλαμβανομένων και κονδυλίων 20,8 δισεκατομμυρίων γουόν (17,8 εκατομμυρίων δολαρίων) η διάθεση των οποίων υπάρχει σε σχετική πρόβλεψη για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιπτώσεων έκτακτης ανάγκης.

Η Νότια Κορέα το 2015 κατάρτισε έναν συμπληρωματικό προϋπολογισμό προκειμένου να βοηθήσει την οικονομία της να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS).


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020, 09:47

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει