Νότια Κορέα: 671 νέα κρούσματα κορωνοϊούΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021, 08:13

Στη Νότια Κορέα επιβεβαιώθηκαν 671 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να φθάνει τους 108.629. Τα κρούσματα ήταν ελαφρά μειωμένα από τα 700 της προηγουμένης μέρας, αλλά έμειναν πάνω από το επίπεδο των 600 για τρίτο συνεχόμενο εικοσιτετράωρο.

Το ίδιο διάστημα, υπέκυψαν άλλοι έξι ασθενείς, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να ανεβαίνει στους 1.764 νεκρούς. Το ποσοστό θνητότητας βρίσκεται στο 1,63%.

Ως προς την εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού, έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου τους περίπου 1,1 εκατομμύριο πολίτες, ενώ 52.136 έχουν λάβει και τη δεύτερη. Παρουσιάζονται καθυστερήσεις, καθώς ο μηχανισμός COVAX, του οποίου ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δυσκολεύεται να παραδώσει δόσεις εμβολίων στην ώρα τους.

Καθώς εντείνεται η ανησυχία πως η χώρα είναι αντιμέτωπη με τέταρτο κύμα της πανδημίας, ο πρωθυπουργός της χώρας Τσονγκ Σιέ-γκιούν ανακοίνωσε πως κλείνουν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και τα μπαρ για τρεις εβδομάδες, ενώ διατηρούνται σε ισχύ μέτρα όπως ο περιορισμός του ωραρίου των εστιατορίων μέχρι τις 22:00 και η απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων προσώπων.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021, 08:13Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει