Ν. Τσανής: Η συμπεριφορά του Εσερίδη χαρακτηρίζεται από αλαζονεία, αυταρέσκεια και αυταρχισμό

ΗΧΗΤΙΚΟ: “Οι προηγούμενοι είχαν οδηγήσει τον Δήμο σε τέλμα. Εδώ τώρα μιλάμε για οπισθοδρόμηση όμως πλέον. Άρα το τέλμα μπορεί να φαντάζει και όαση μπροστά στην οπισθοδρόμηση. Αυτός είναι ο κ. Εσερίδης”

Στο “Radio Marconi 96,1 F.M.” και στην εκπομπή του Αντώνη Κουμιώτη, μίλησε ο επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Αλμυρού, Νίκος Τσάνης, με αφορμή την παραίτηση τόσο του ίδιου, όσο και του Κώστα Ζέρβα, από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑΛ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τσανής δήλωσε χαρακτηριστικά: “Η Δημοτική Αρχή δεν αντιλαμβάνεται ότι η ΔΕΥΑΑΛ αποτελεί τμήμα του Δήμου και μάλιστα μεγάλο κομμάτι. Δεν μπορούμε να μιλάμε για Δήμο, όταν δεν μιλάμε για νερό και σκουπίδια. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και το πρώτο μέλημα του Δήμου.

Εμείς ως αντιπολίτευση στηρίξαμε την λειτουργία της επιχείρησης, από εκεί και πέρα όμως δεν υπήρχε κανένα επίπεδο συνεργασίας. Οι αποφάσεις δεν υλοποιούνταν και η Δημοτική Αρχή το μόνο που έκανε, είναι να κάνει αντιπολίτευση η ίδια απέναντι στην ΔΕΥΑΑΛ. Καταργεί την λογική του αυτονόητου.

Στέλνουμε ένα μήνυμα και στην κοινωνία, ότι κύριοι εμείς εξαντλήσαμε τα περιθώρια. Από εκεί και πέρα έχει ευθύνη και το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν σημαίνει ότι θα αφήσουμε την υπόθεση της ΔΕΥΑΑΛ, δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε διάθεση να την στηρίξουμε, απλώς δεν μπορούμε να παίζουμε στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑΛ τις μαριονέτες, οι οποίοι ενώ προτείνουν, συμβάλλουν, τρέχουν για την ΔΕΥΑΑΛ, δεν υλοποιούνται οι αποφάσεις που συμφωνούνται. Άρα πρέπει να δώσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κοινωνία. Έσχατο μέτρο ήταν αυτό. Δεν σημαίνει ότι θα αφήσουμε την υπόθεση της ΔΕΥΑΑΛ, ότι δεν θα παρεμβαίνουμε ή δεν θα παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα ως παράταξη.

Η αντίληψη του κ. Εσερίδη είναι ότι ΔΕΥΑΑΛ δεν σημαίνει Δήμος… Είναι και ο τρόπος που συμπεριφέρεται είτε στους δημοτικούς υπαλλήλους, είτε στους δημότες, η συμπεριφορά του έχουμε καταγγείλει πάρα πολλές φορές ότι χαρακτηρίζεται από αλαζονεία, αυταρέσκεια και αυταρχισμό.

Αν δεν υπήρχαν θέματα και πήγαινε μια χαρά ο Δήμος, δεν είχα λόγο εγώ να κατέβω. Υπήρχαν προβλήματα από τους προηγούμενους, οι προηγούμενοι είχαν οδηγήσει τον Δήμο σε τέλμα. Εδώ τώρα μιλάμε για οπισθοδρόμηση όμως πλέον. Άρα το τέλμα μπορεί να φαντάζει και όαση μπροστά στην οπισθοδρόμηση. Αυτός είναι ο κ. Εσερίδης”, κατέληξε ο κ. Τσανής.

Ακούστε το σχετικό ηχητικό απόσπασμα από την συνέντευξη στο Radio Marconi 96,1 F.M.:

Διαβάστε επίσης:

Παραίτηση N. Τσανή και K. Ζέρβα από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Αλμυρού

Μπορεί επίσης να σας αρέσει