«Ξέρουμε καλά τι πρέπει να κάνουμε»Η ΑΕΚ είναι έτοιμη για το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν και στόχος είναι να βγάλει στην έδρα της Κραϊόβα, τα στοιχεία στα οποία δούλεψε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Αυτό τόνισε ο Μιγκέλ Καρντόσο κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου, την παραμονή του αγώνα με τη ρουμανική ομάδα (8/8 , 19:15, COSMOTE SPORT 1 HD) για τον Γ΄ προκριματικό του Europa League.

«Σίγουρα είμαστε έτοιμοι. Έχουμε παραπάνω από έναν μήνα δουλειάς. Σε έξι μήνες σίγουρα η ομάδα θα είναι διαφορετική. Όμως η ομάδα δούλεψε πολύ καλά, για να είμαστε έτοιμοι. Από την πρώτη στιγμή οι παίκτες δούλεψαν πολύ σοβαρά και επαγγελματικά. Και αύριο θα πρέπει ότι δουλέψαμε να τα βγάλουμε στο γήπεδο όσα έχουμε δουλέψει και θα δώσουμε τα πάντα, για να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας. Ξέρουμε από την πρώτη στιγμή τι πρέπει να κάνουμε και ποιος είναι ο στόχος μας. Το μυαλό μας είναι μόνο στο ματς με την Κραϊόβα. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Παίρνουμε πολύ στα σοβαρά το παιχνίδι αυτό» είπε ο Καρντόσο αναφερόμενος στον βαθμό ετοιμότητας της Ένωσης.

Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ είναι μια καινούρια ομάδα. «Είναι φανερό πως η φετινή ομάδα είναι διαφορετική από την περυσινή –δήλωσε ο Πορτογάλος προπονητής και συνέχισε- σημαντικοί παίκτες από πέρυσι αποχώρησαν. Και την ίδια στιγμή, ήρθαν σημαντικοί παίκτες να ενισχύσουν την ομάδα και όλοι μαζί έχουμε φτιάξει ένα δυνατό γκρουπ. Όλοι καταλαβαίνουν πως αυτοί που θα ξεκινήσουν αύριο, θα είναι αυτοί που ως σύνολο, ως ομάδα, θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, για να φέρουν το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως οι αγώνες κερδίζονται όχι μόνο από τους έντεκα που ξεκινάνε, αλλά από το σύνολο της ομάδας. Δεν θα είναι μόνο οι έντεκα που θα ξεκινήσουν, αλλά και αυτοί που θα μπουν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού για να βοηθήσουν. Μέσα στα αποδυτήρια, το μήνυμα είναι σαφές. Πρέπει να είμαστε δυνατοί σαν ομάδα, σαν σύνολο. Και όταν είμαστε δυνατοί σαν ομάδα, μπορούμε να κερδίσουμε αυτά που θέλουμε. Μόνο όλοι μαζί, μπορούμε να καταφέρουμε αυτά που θέλουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση αν θα ήθελε να έχει στην ομάδα του κάποιον από τους παίκτες της Κραϊόβα, υπογράμμισε: «Το ποδόσφαιρο της Ρουμανίας αξίζει τον σεβασμό μας. Σας θυμίζω πως έχω δουλέψει στην Σαχτάρ και υπήρχε Ρουμάνος προπονητής. Είχα πέρυσι τερματοφύλακα τον Ταταρουσάνου. Και πολλοί Ρουμάνοι παίζουν στην Πορτογαλία. Ο σεβασμός είναι ένα πράγμα. Όμως είναι ένα άλλο πράγμα οι φιλοδοξίες οι δικές μας».

Επίσης, έκανε αναφορά και στο γεγονός ότι αμφότεροι οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών: «Οι οπαδοί πρέπει να υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Θέλουν να βοηθούν και να στηρίζουν την ομάδα. Επίσης αισθάνομαι άσχημα που δεν θα έχουμε και τον κόσμο μας στο γήπεδο. Ξέρετε πως στην Ελλάδα ο κόσμος είναι πολύ φανατισμένος και δίνει μεγάλη βοήθεια στην ομάδα και την στηρίζει πολύ. Είναι κρίμα που δεν θα μπορέσουμε να έχουμε αυτή την ατμόσφαιρα και αυτή την βοήθεια. Το μήνυμα που θέλω να στείλω, είναι να αποφύγουν οι οπαδοί τέτοιες καταστάσεις, να υπάρχει πάντα κόσμος στο γήπεδο. Και τα παιδιά που θα είναι αύριο στο γήπεδο, που είναι οι μελλοντικοί οπαδοί της Κραϊόβα, θα ήθελα να εισπράξουν το κλίμα και τις αξίες που εμείς από τον αγωνιστικό χώρο, θέλουμε να τους μεταφέρουμε.

Τους παίκτες της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο αρχηγός, Πέτρος Μάνταλος, ο οποίος τόνισε: «Θεωρώ πως η ομάδα έχει δουλέψει αρκετά καλά. Έχει δείξει στα φιλικά, με μια καινούργια φιλοσοφία, πως προσπαθεί να παίξει ένα ποδόσφαιρο που μας αρέσει. Η ομάδα είναι αρκετά έτοιμη, γι αυτό το παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα. Η Κραϊόβα έχει περισσότερο ρυθμό, έχει περισσότερα ματς, έχει ένα μικρό αβαντάζ σ’ αυτό. Έχουμε αναλύσει την αντίπαλό μας. Δεν ξέραμε πολλά για την ομάδα. Τους έχουμε αναλύσει, είναι μια καλή και πειθαρχημένη ομάδα. Έχει ποιότητα στο παιχνίδι της και δεν είναι καθόλου εύκολα τα παιχνίδια».

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει