«Ξεκάθαρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου η ενσωμάτωση στο Ισραήλ εδαφών της Δυτικής Όχθης»


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020, 09:14

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο ενσωμάτωσης στο Ισραήλ εδαφών της Δυτικής Όχθης. 

«Το σχέδιο ενσωμάτωσης στο Ισραήλ, κατεχομένων εδαφών της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη, το οποίο περιλαμβάνεται στην προγραμματική συμφωνία συγκυβέρνησης Νετανιάχου-Γκάντζ, αποτελεί μια ξεκάθαρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, των Ψηφισμάτων και των Αποφάσεων του ΟΗΕ.

Μια τέτοια κίνηση, εμποδίζει ακόμα περισσότερο την ειρήνη, τη σταθερότητα και την αναγκαία συνύπαρξη των λαών της περιοχής. Αντίθετα, είναι αναγκαία όσο ποτέ, η επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ στήριζε και στηρίζει μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Παλαιστινιακού, σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Δηλαδή, αυτή των δύο κρατών, που θα συνυπάρχουν με ειρήνη και ασφάλεια, στα σύνορα του 1967 και με Πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού κράτους την Ανατολική Ιερουσαλήμ

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να δώσει απαντήσεις ως προς την θέση της χώρας μας, στο ενδεχόμενο ενσωμάτωσης κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών στο Ισραήλ, την 1η Ιουλίου, η οποία προβλέπεται από το εν λόγω σχέδιο. Την καλούμε να συνταχθεί με τις 11 ευρωπαϊκές χώρες (μεταξύ των οποίων βρίσκονται η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία) οι οποίες το έχουν ήδη καταδικάσει».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020, 09:17

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει