Ξεκίνησαν οι έρευνες για την δραστηριότητα του Αβραμόπουλου στην «Fight Impunity»Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022, 17:52

Ξεκίνησαν οι εσωτερικές διαδικασίες για να επαληθευτεί εάν οι δραστηριότητες του πρώην Επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, στο πλαίσιο της ΜΚΟ «Fight Impunity» ήταν σύννομες με τους όρους που του είχαν τεθεί από την Κομισιόν.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος της, Ερίκ Μαμέρ, επισημαίνοντας ότι «ο κ. Αβραμόπουλος είναι επίτιμο μέλος αυτού του οργανισμού και έλαβε εξουσιοδότηση από την Επιτροπή για τη δραστηριότητά του αυτή, στις 3 Φεβρουαρίου 2021, μετά από τη γνωμοδότηση της ανεξάρτητης επιτροπής δεοντολογίας το Δεκέμβριο του 2020». 

Ερωτηθείς για την αμοιβή του κ. Αβραμόπουλου από την εν λόγω ΜΚΟ, ο Ερίκ Μαμέρ απάντησε ότι δεν το γνωρίζει και ότι η Επιτροπή δεν έχει αναφερθεί ποτέ στις αποδοχές του. «Δεν εναπόκειται στην Επιτροπή να πει ποιά μπορεί να είναι η αμοιβή που έλαβε από αυτόν τον οργανισμό. Ωστόσο θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα να ρωτήσετε τον ίδιο», δήλωσε ο Ερίκ Μαμέρ. 

«Απλώς επαληθεύουμε εάν συμμορφώθηκε με τους περιορισμούς που τέθηκαν στην εξουσιοδότηση που του δώσαμε, μεταξύ άλλων ότι δεν έπρεπε να επικοινωνήσει με την Επιτροπή στο όνομα αυτής της ΜΚΟ», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, σημειώνοντας ότι «προς το παρόν δεν έχουμε ένδειξη για το αντίθετο».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022, 17:52Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει