Ξεκίνησαν οι μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορωνοϊό σε δομές της Αττικής


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020, 14:44

Από το Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη, ξεκίνησαν σήμερα οι μαζικοί δειγματοληπτικοί έλεγχοι για λοίμωξη από τον ιό SARS-COVID-2, που θα διενεργούν τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και άλλες κοινωνικές δομές της Αττικής.

Ειδικότερα οι Κινητές Ομάδες Επισκέψεων στο Σπίτι (KOEΣ), οι οποίες αποτελούνται από εξειδικευμένους γιατρούς, πνευμονολόγους, καρδιολόγους, παθολόγους, γενικούς γιατρούς και νοσηλεύτριες ΠΕ, προέβησαν σήμερα σε λήψη ρινοφαρυγγικού δείγματος από το προσωπικό της Δομής και δειγματοληπτικά από τα άτομα που φιλοξενούνται στο Άσυλο Ανιάτων. Τα δείγματα θα εξεταστούν με την τεχνική PCR, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε κλινική εξέταση από το ιατρικό προσωπικό και εκτίμηση των περιστατικών εκείνων που πιθανόν να χρήζουν περαιτέρω νοσηλευτικής αγωγής, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παρών ήταν και ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος σε δηλώσεις του επισήμανε ότι «η επαγρύπνησή μας για την προστασία του ευάλωτου πληθυσμού θα συνεχίσει να εντείνεται όσο η επιδημία συνεχίζει να αυξάνει τα κρούσματα στη χώρα μας και στην Αττική. Ύψιστη προτεραιότητά μας είναι η προστασία και η ασφαλής διαβίωση των συνανθρώπων μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020, 14:52

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει