Ξεκίνησε η δίκη σε δεύτερο βαθμό για το άγριο έγκλημα στο Κορωπί


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019, 18:22

Το πείσμα αλλά και το πάθος για έναν άνδρα, ήταν η αιτία για το άγριο έγκλημα στο Κορωπί το οποίο αναβιώνει και πάλι, στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η 29χρονη σήμερα γυναίκα που πριν από τρία χρόνια, έβαψε τα χέρια της με αίμα, σκοτώνοντας  την 35χρονη σύζυγο του ανθρώπου με τον οποίο διατηρούσε ερωτικό δεσμό. Μάνες και οι δύο γυναίκες έζησαν για χρόνια η μία στη «σκιά» της άλλης, με απειλές και φοβέρες, στην προσπάθειά τους να κρατήσουν κοντά τους τον άνθρωπο με τον οποίο είχαν αποκτήσει από δύο παιδιά, η κάθε μία.

Δύο παράλληλες σχέσεις «ολέθριες» και καταστροφικές, για τις ζωές των πρωταγωνιστών τους, με «αόρατα» θύματα τα παιδιά  και των δύο γυναικών.

Ήταν 3 Αυγούστου του 2016, όταν η 29χρονη σήμερα κατηγορουμένη μπήκε στην αυλή του σπιτιού  της 35χρονης στο Κορωπί και της κατάφερε έξι μαχαιριές, μπροστά στα μάτια των δυο της παιδιών της.

Στην κατάθεση της η αδελφή του θύματος περιέγραψε την κατηγορουμένη ως μια γυναίκα με εμμονές που ζήλευε και είχε βάλει σκοπό να διαλύσει το γάμο του γαμπρού της και “να εξαφανίσει” και την αδελφή της, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. 

Η μάρτυρας είπε χαρακτηριστικά:”Η αδελφή μου ήταν 35 ετών. Ήμασταν κάθε μέρα μαζί. Ήταν ένα πρόβατο. Πέρα από το σπίτι της και τα παιδιά της δεν ασχολιόταν με κανέναν άλλο. Δεν γνωρίζαμε την κατηγορούμενη, τα σπίτια μας είχαν απόσταση 15 χιλιόμετρα. Η κατηγορουμένη από το 2014 ενοχλούσε την αδελφή μου. Τη μοιραία ημέρα, χτύπησε το τηλέφωνό μου και άκουσα την αδελφή μου να εκλιπαρεί για βοήθεια. Τα παιδιά ακούγονταν να φωνάζουν από μέσα: «μην σκοτώνεις τη μαμά μας»”. Το πρώτο πρόσωπο, το οποίο σκεφτήκαμε εγώ και άνδρας μου, ήταν η κατηγορουμένη γιατί γνωρίζαμε ότι αδελφή μου δεχόταν απειλές”.

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο μεγαλύτερος γιος του θύματος και ανιψιός της είπε πως μεταφέρουν τη μητέρα του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής. “Μου είπε πως η γκόμενα του μπαμπά ήρθε και έσφαξε τη μαμά και ότι πάνε στο Κέντρο Υγείας”, ανέφερε η μάρτυρας και συνέχισε: “Εκεί είδα την αδελφή μου να της κάνουν ανάνηψη οι γιατροί, λίγο αργότερα μας είπαν ότι ήταν νεκρή”. Η μάρτυρας κατέθεσε ακόμη, πως άκουσε τον γαμπρό της εκεί στο Κέντρο Υγείας, να λέει πως η κατηγορουμένη έκανε τις απειλές της πραγματικότητα. 

Όλα έγινα μέσα σε λίγα λεπτά. Η κατηγορουμένη, εισέβαλε στο σπίτι της αδελφής της, ενώ τα δυο της παιδιά έτρωγαν και εκείνη πότιζε τον κήπο.  Όπως είπε,  η μάρτυρας, τα παιδιά (12 και 13 ετών σήμερα), ακούσανε την μητέρα τους να φωνάζει “φύγε από σπίτι μου”.  “Τα παιδιά είδαν την αδελφή μου κάτω και από πάνω της την κατηγορουμένη να την μαχαιρώνει… Την παρακαλούσε να μην την σκοτώσει. …Η κατηγορουμένη κρατούσε τόσο σφιχτά την  αδελφή μου που ο πρώην γαμπρός μου την χαστούκισε για να φύγει…Τα παιδιά βρήκαν το μαχαίρι και το πέταξαν στο απέναντι οικόπεδο, εκεί το βρήκε και η αστυνομία και το κατέσχεσε”, συνέχισε η αδελφή του θύματος, σημειώνοντας πως μαχαιριά στο γόνατο είχε δεχθεί και ένα από τα παιδιά του θύματος. 

Η αδελφή του θύματος υποστήριξε πως και στο παρελθόν, η κατηγορουμένη είχε επιτεθεί στην 35χρονη. Τον Οκτώβριο του 2015, η 35χρονη είχε πάει στο μαγαζί του άντρα της και εκεί ήταν και η 29χρονη. “Της επιτέθηκε τότε, την χτύπησε και της είχε βγάλει μια τούφα από τα μαλλιά της, είχε μώλωπες στο πρόσωπό της. Η κατηγορουμένη έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνα την αδελφή μου και την απειλούσε. Της έλεγε ότι θα πάει στο σχολείο των παιδιών της και ότι θα τους ανακοινώσει πως είναι η ερωμένη πατέρα τους”, επισήμανε η αδελφή του θύματος και συνεχίζοντας την κατάθεσή της είπε: ” Τους είχε απειλήσει τηλεφωνικά ότι θα τους κάψει. Η αδελφή μου φοβόταν και ήταν πάντα με παρέα. Η μόνη ημέρα που δεν είχα πάει στο σπίτι της ήταν η ημέρα της δολοφονίας της. Αρχές του Σεπτεμβρίου του 2015 η κατηγορουμένη πήρε τηλέφωνο την αδελφή μου και της είπε: “γεννάω το παιδί του άντρα σου””. 

Μάλιστα, η μάρτυρας αναφέρθηκε και σε ένα, τυχαίο, όπως είπε συμβάν. Η ίδια, η αδελφή της και τα ανίψια της, είχαν εντοπίσει τον γαμπρό της στο σπίτι της κατηγορουμένης “να τρώει, να πίνει, να γλεντάει…”. Αμέσως, όπως ανέφερε η μάρτυρας, η αδελφή της ζήτησε το λόγο τότε από τον άντρα της και η κατηγορουμένη της επιτέθηκε λεκτικά βρίζοντας την. 

Ακόμη, η αδελφή  του θύματος είπε στην κατάθεσή της για την κατηγορουμένη: “Έρχονταν με ταξί έξω από το σπίτι της αδελφής μου ή με άλλα αυτοκίνητα. Τηλεφωνούσε είτε στον πρώην γαμπρό μου είτε στην αδελφή μου και όταν δεν το σήκωναν τηλεφωνούσε στο πατρικό μας. Μια ημέρα η αδελφή μου είχε δεχθεί 80 κλήσεις από την κατηγορουμένη. Δεν σήκωνε πια το τηλέφωνο. Ξέραμε ποιος ήταν.  Της έλεγε να απομακρυνθεί από τον άνδρα της, γιατί “είναι δικός της” και της ζητούσε εκείνος να μην βλέπει τα παιδιά του”.

Για την αδελφή του θύματος ο λόγος της συμπεριφοράς της 29χρονης ήταν ένας. «Πιστεύω ότι ήθελε να χωρίσει την αδελφή μου από τον άνδρα της αλλά και να μην βλέπει ο πρώην γαμπρός μου ούτε τα παιδιά του…Είχε  απειλήσει και τον ίδιο, τον είχε κάψει με βενζίνη, του είχε πετάξει λάδια….Ο πρώην γαμπρός μου έλεγε πως η κατηγορουμένη είχε εμμονή με την αδελφή μου. Ήθελε και εκείνη να έχει την ζωή της», είπε.

Σύμφωνα με την μάρτυρα, το θύμα είχε πάει πολλές φορές στο Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη συμπεριφορά της κατηγορουμένης. “Φοβόταν για ζωή της, δεν άφηνε τα παιδιά της να κυκλοφορήσουν. Έκανε τα πάντα για να προστατέψει τα παιδιά της!”, είπε. 

Όσο για τον πρώην γαμπρό της η μάρτυρας κατέθεσε πως είχε πει στην αδελφή της πως η σχέση του με την κατηγορουμένη ήταν επιπόλαια και πως τα παιδιά της δεν ήταν δικά του. “Ο πρώην γαμπρός μου είχε πει για την κατηγορουμένη ότι είναι επικίνδυνη για την αδελφή μου, τα παιδιά τους αλλά και για εκείνον. Γνωρίζω πάντως από λεγόμενα οικείων του  πρώην γαμπρού μου ότι ακόμη διατηρεί σχέσεις με την κατηγορουμένη”, ανέφερε χαρακτηριστικά η αδελφή του θύματος. 

Τη δική του αλήθεια όμως περιέγραψε στους δικαστές ο πατέρας της κατηγορουμένης, ο οποίος υποστήριξε ότι το θύμα ενοχλούσε την κόρη του και ότι της είχε επιτεθεί. Όπως ανέφερε ο ίδιος “έπεσε από τα σύννεφα” όταν πληροφορήθηκε τη σχέση της κόρη του με τον σύζυγο της 35χρονης. Στην κατάθεσή του ο πατέρας της κατηγορουμένης ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: ” Το πρόβλημα ξεκίνησε από τότε που η κόρη μου, έμπλεξε με τον σύζυγο του θύματος. Ήταν η πρώτη της σχέση. Έμαθα για τη σχέση τους όταν η κόρη μου, ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και είδα την κοιλιά της. Δεν μου άρεσε αυτή η σχέση ήρθε και χώθηκε στο σπίτι μας και δεν ήταν και το καλύτερο. Έτοιμαζόντουσαν για γάμο γύρω στο τέλος του 14. Εκείνος ήρθε στο σπίτι μας και έμεινε σε εμάς”. 

Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε πως το θύμα απειλούσε την κόρη του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είχε έρθει στο σπίτι μας η  θανούσα, εγώ είχα φύγει και όταν γύρισα είδα παγωμάρα. Μου είπαν ότι είχε έρθει η θανούσα και έκανε φασαρία. Πήρα το αυτοκίνητο μου και πήγα στο σπίτι της. Είπα στον πατέρα της ότι ήρθε η ήρθε η κόρη σου και μας έκανε φασαρία και ότι αυτό δεν ήταν σωστό, γιατί εγώ δεν έχω δώσει δικαίωμα στην γειτονιά …. Τους είχε βρίσει όλους, δεν περίμενα να έρθουν έτσι τα πράγματα. Ήξερα ότι είχαν τσακωθεί είχαμε πάει και στο αστυνομικό τμήμα. Η κόρη μου τι να κερδίσει κάνοντας φασαρίες; Δεν το πιστεύω ότι η κόρη μου έκανε επεισόδια. Εφόσον εκείνος είχε και τη μια και την άλλη μέσα είναι λογικό ότι θα γίνονταν φασαρίες”. 

Πρόεδρος: Τι έλειπε στην κόρη σας και τα έκανε αυτά τα πράγματα

Μάρτυρας: Εγώ ήξερα ότι εκείνη ενοχλούσε την κόρη μου, της είχε βγάλει τα μαλλιά.

Μάλιστα, ο πατέρας της κατηγορουμένης απέδωσε το έγκλημα της κόρης του στο φόβο που εκείνη ένιωθε. “Η κόρη μου φοβήθηκε για το παιδάκι της που βρίσκονταν στο αυτοκίνητό της. Μας έλεγε ότι  φοβόταν μήπως η θανούσα κάνει κακό στα παιδιά της. Η κόρη μου κατέβηκε από το αυτοκίνητο γιατί φοβόταν ότι κινδυνεύει το παιδί της που βρίσκονταν στο αμάξι…Πιστεύω πως άρχισαν να μαλλιοτραβιούνται και μετά μπήκαν μέσα στην αυλή του σπιτιού της θανούσας. Η κόρη μου κατεβαίνοντας  από το αυτοκίνητο της, πήρε για φόβητρο το μαχαίρι. Βγήκε εκτός εαυτού. Πρέπει να κυνηγήθηκαν και μέσα στον πανικό της έκανε αυτή την πράξη….Όταν βγαίνεις εκτός εαυτού δεν καταλαβαίνεις τι κάνεις. …Σήμερα ο πρώην σύζυγος της θανούσας έρχεται και βλέπει τα παιδιά. Εγώ κάνω υπομονή γι’ αυτά τα παιδάκια. …Σήμερα είναι μαζί σαν ζευγάρι με την κόρη μου, πηγαίνει στη φυλακή και την βλέπει. Έφερε όμως σε ρήξη τις δυο κοπέλες και τώρα αγαπάει την κόρη μου”. 

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει