Ξεκινά από τη Δευτέρα η χαλάρωση των μέτρων


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Μαΐου 2020, 06:45

Η Ιρλανδία θα επιβάλει καραντίνα 14 ημερών σε όλους τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό, στο πλαίσιο της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων που πρόκειται να ξεκινήσει τη Δευτέρα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ.

«Όποιος φτάνει στα λιμάνια και τα αεροδρόμιά μας θα μπαίνει σε καραντίνα για 14 ημέρες», είπε ο Βαράντκαρ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό, το μέτρο αυτό θα αφορά και τα πρόσωπα που φτάνουν στην Ιρλανδία από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα θα χαλαρώσουν σταδιακά τα μέτρα και ορισμένοι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στη δουλειά τους, κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα. Θα ανοίξουν επίσης εμπορικά καταστήματα, όπως αυτά που πωλούν είδη κήπου.

Οι Ιρλανδοί θα μπορούν να συναντιούνται σε εξωτερικούς χώρους, αλλά η «παρέα» δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη των τεσσάρων ατόμων και υπό την προϋπόθεση ότι όλοι θα τηρούν απόσταση ασφαλείας δύο μέτρων. Οι παραλίες θα είναι και πάλι προσβάσιμες για το κοινό ενώ όσοι το επιθυμούν μπορούν να αθληθούν, για παράδειγμα παίζοντας τένις.

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει την «επανεκκίνηση» της χώρας σε πέντε φάσεις, διάρκειας τριών εβδομάδων η καθεμία. Η τελευταία θα ξεκινήσει στις 10 Αυγούστου.

Αφού έκλεισε αρχικά τα σχολεία, στις 12 Μαρτίου, η Ιρλανδία επέβαλε καραντίνα στον πληθυσμό της από τις 28 Μαρτίου. Το μέτρο παρατάθηκε μέχρι και τις 18 Μαΐου.

Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό, στη χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους 1.506 άνθρωποι από τον Covid-19.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 16 Μαΐου 2020, 06:45

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει