Ξεκινά η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο Μικρό Περιβολάκι

Διαβάστε την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Tο έργο θα εκτελεστεί με ίδιους πόρους του Δήμου Ρήγα Φεραίου

Ξεκινά η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο Μικρό Περιβολάκι

Στην αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης στο Μικρό Περιβολάκι, ένα τμήμα του οποίου αποτελείται από αμιαντοσωλήνες, προχωρεί ο Δήμος Ρήγα Φεραίου. Ήδη αναδείχθηκε ο ανάδοχος της όλης παρέμβασης, ενώ το έργο θα εκτελεστεί με ίδιους πόρους του Δήμου.

Σε ένα σημαντικό έργο που συμβάλλει στην αναβάθμιση της καθημερινότητας και των αστικών υποδομών, προχωρεί η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου. Ειδικότερα πρόκειται για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο δημοτικό διαμέρισμα του Μικρού Περιβολακίου. Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης αποτελούσε εδώ και αρκετά χρόνια αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Η παρούσα Δημοτική Αρχή άμεσα προώθησε τις απαιτούμενες διαδικασίες και εκπονώντας τη σχετική μελέτη προχώρησε στον ορισμό του αναδόχου που θα κατασκευάσει το έργο. Εκτιμάται πως μέσα σε μερικούς μήνες η όλη παρέμβαση μπορεί να έχει ολοκληρωθεί. Η όλη διαδικασία εκπονήθηκε από τη ΔΕΥΑΡΦ που είχε και το γενικό συντονισμό.

Αυτό που θα επιχειρηθεί ουσιαστικά, είναι να αντικατασταθεί το κομμάτι του δικτύου ύδρευσης που αποτελείται από αμιαντοσωλήνες. Εκτιμάται ότι πρόκειται για το 1/3 του συνολικού μήκους του δικτύου, δηλαδή γύρω στα 1.100 μέτρα.

Παράλληλα από το Δήμο Ρήγα Φεραίου είναι σε εξέλιξη το θέμα της αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στο Κεραμίδι. Μάλιστα υπάρχει η εκτίμηση ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις ως προς τη χρηματοδότηση του έργου.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου δήλωσε πως «είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ένα ζήτημα που αποτελούσε αίτημα εδώ και χρόνια για το Μικρό Περιβολάκι πήρε το δρόμο της επίλυσης. Σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΡΦ ολοκληρώσαμε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για την έναρξη των εργασιών. Ήδη αναδείχθηκε ο εργολάβος, ενώ το έργο θα κατασκευαστεί με πόρους του Δήμου αποδεικνύοντας πως παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία εμείς μπορούμε και υλοποιούμε έργα καθημερινότητας, αλλά και μεγαλύτερης κλίμακας, μέσα από την ορθολογική οικονομική διαχείριση που κάνουμε».

Η ίδια πρόσθεσε πως με την αντικατάσταση των αμιαντοσωλήνων το Μικρό Περιβολάκι θα αποκτήσει ένα σύγχρονο δίκτυο ύδρευσης, όπου δεν θα δημιουργούνται προβλήματα και θα ενισχυθεί περαιτέρω το αίσθημα της ασφάλειας.

«Ενεργούμε συστηματικά, προκειμένου να βοηθιούνται όλα τα δημοτικά διαμερίσματα και γι’ αυτό δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα των υποδομών» συμπλήρωσε η ίδια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει