Ξεκινά η «Ασφαλτόστρωση δρόμου πρόσβασης προς ΧΥΤΑ Αργαλαστής»

Κώστας Αγοραστός: «Έργο ιδιαίτερης σημασίας για το Νότιο Πήλιο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ξεκινά τις επόμενες ημέρες η κατασκευή του έργου «Ασφαλτόστρωση δρόμου πρόσβασης προς ΧΥΤΑ Αργαλαστής», προϋπολογισμού 690.700,00 € (με ΦΠΑ), μετά την υπογραφή σύμβασης κατασκευής από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό.

Όπως δήλωσε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για το Νότιο Πήλιο, καθώς διευκολύνει την πρόσβαση προς το ΧΥΤΑ με ένα νέο και ασφαλές οδικό δίκτυο, λύνοντας προβλήματα του παρελθόντος. Ο δρόμος, που χρησιμοποιείται σήμερα, είναι χωμάτινος και σε κακή κατάσταση, με συνέπεια την καταπόνηση των οχημάτων και τη συνεπακόλουθη επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Με την υλοποίηση του έργου αυτού εξασφαλίζεται σημαντική μείωση του κόστους και του χρόνου μεταφοράς των απορριμμάτων. Παράλληλα μέσω των έργων αυτών του ΕΣΠΑ διαχέονται κοινοτικοί πόροι στην τοπική οικονομία και κοινωνία και δημιουργούνται θέσεις εργασίας».

Το ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο «Ασφαλτόστρωση δρόμου πρόσβασης προς ΧΥΤΑ Αργαλαστής», περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση της οδού που οδηγεί στο ΧΥΤΑ, μήκους 2,6 km. Πρόκειται να γίνουν εκσκαφές για τη διαμόρφωση των κλίσεων, διάστρωση με υλικό Ε4 λατομείου, κατασκευή υπόβασης και βάσης με 3Α και κατασκευή ασφαλτοτάπητα πάχους 50 mm κλειστού τύπου Α265. Επίσης θα κατασκευαστεί βάση από σκυρόδεμα C16/20 και δομικό πλέγμα για τη σταθεροποίηση του δρόμου στο τμήμα που διέρχεται από την κοίτη ρέματος. Με την υλοποίηση του έργου διευκολύνεται η μεταφορά των απορριμμάτων προς το ΧΥΤΑ, μειώνονται οι φθορές των οχημάτων, ελαττώνονται οι εκπομπές καυσαερίων και αναμένεται να υπάρχει θετική επίπτωση και στο περιβάλλον.

Το ποσό της υπογραφείσας σύμβασης μετά τον διαγωνισμό ανέρχεται στις 406.191,84 ευρώ, φορέας υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων και δικαιούχος η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ανάδοχος η εργοληπτική επιχείρηση ΘΕΚΑΤ ΑΤΕ.

Παρόντες κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ακόμη ο αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Γιώργος Καλτσογιάννης, η θεματική αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρία Μαμάρα, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Πέτρος Μπατζιάκας, ο γεν. δ/ντης της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, ο δ/ντης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Μαγνησίας κ. Κώστας Φλαμπούρης και ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει