ΞΕΚΙΝΗΜΑ: Να αθωωθούν τώρα οι αγωνιστές των διοδίων!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση στήριξης στα πρόσωπα των διωκόμενων μελών του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ:

Τις ημέρες αυτές 20 αγωνιστές, μέλη πρωτοβουλιών ενάντια στα διόδια από το Βόλο και τη Λάρισα, δικάζονται στο μονομελές πλημμελειοδικείο Λάρισας λόγω της συμμετοχής τους στις κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια και ανοίγματος των αυτοκινητόδρομων. Παράλληλα νέες δίκες προετοιμάζονται στα πλαίσια της βιομηχανίας διώξεων που έχει στηθεί από την τρικομματική κυβέρνηση του μνημονίου.

Η κυβέρνηση στρέφεται ενάντια στους αγωνιστές των διοδίων λειτουργώντας σαν υπηρέτης των μεγαλοεταιριών οι οποίες εκμεταλλεύονται τους αυτοκινητόδρομους με ληστρικές και αντισυνταγματικές συμβάσεις, στερώντας από το λαό το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης.

Στόχος της κυβέρνησης και των εταιριών είναι ο εκφοβισμός, η τρομοκράτηση και η καταστολή του μαζικού κινήματος και των λαϊκών αγώνων. Αυτοί που μας καταδικάζουν στη φτώχεια, την ανεργία και τη δυστυχία θέλουν να τσακίσουν κάθε οργανωμένη αντίσταση και αγώνα.

Δεν θα τους περάσει! Το μαζικό κίνημα μπορεί και θα τους σταματήσει. Παράνομοι δεν είναι οι αγωνιστές και τα κινήματα. Παράνομες είναι οι μεγαλοεταιρίες που λειτουργούν σαν βδέλλες της κοινωνίας, παράνομες είναι οι μπάρες και τα διόδια, παράνομοι είναι όσοι καταδικάζουν το λαό στη φτώχεια.

Το ΞΕΚΙΝΗΜΑ εκφράζει την αλληλεγγύη στους αγωνιστές των διοδίων και απαιτεί την άμεση αθώωση τους.

Δεν θα νικήσει ο φόβος! Θα νικήσει το δίκιο των εργαζόμενων και του λαού!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει