ΞΕΚΙΝΗΜΑ: Στηρίζουμε το «Καραβάνι» αλληλεγγύης κατά της εξόρυξης χρυσού

Στηρίζουμε το «Καραβάνι» αλληλεγγύης & ενημέρωσης κατά της εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr

Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής δίνουν εδώ και καιρό έναν αγώνα ζωής και θανάτου για να μην καταστραφούν τα δάση, τα νερά, τα βουνά και γενικά το περιβάλλον της περιοχής τους από την εξόρυξη χρυσού της Ελληνικός Χρυσός (του Μπόμπολα) και της Καναδικής Eldorado Gold. Μαζί με το φυσικό περιβάλλον θα χαθούν και χιλιάδες θέσεις εργασίας (τουρισμός, κτηνοτροφία, αγροτικός τομέας, μελισσοκομεία, αλιεία κα) πολύ περισσότερες από όσες θα ανοίξουν στα μεταλλεία.

Η σημερινή κυβέρνηση (όπως και οι προηγούμενες) που κάνουν τα πάντα για να καταστείλουν το κίνημα των κατοίκων με τη βία, έχουν μετατρέψει την αστυνομία σε ιδιωτικό στρατό της εταιρίας ενώ διώκουν 27 κατοίκους των χωριών αυτών με την ανυπόστατη κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Την απάντηση στις κατηγορίες και την καταστολή την έδωσαν με τον πιο ηχηρό τρόπο οι 35.000 άνθρωποι που συμμετείχαν στη συναυλία αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 29 Σεπτεμβρίου και οι πάνω από 10.000 που συμμετείχαν σε διαδήλωση επίσης στη Θεσσαλονίκη στις 9 Νοέμβρη.

Την Κυριακή 24 Νοέμβρη εκατοντάδες αγωνιζόμενοι κάτοικοι της Χαλκιδικής θα βρίσκονται στο Βόλο σε μια προσπάθεια ενημέρωσης αλλά και χτισίματος ενός μεγάλου κινήματος αλληλεγγύης.

Ο αγώνας των κατοίκων της Χαλκιδικής οφείλει να γίνει αγώνας όλων μας! Όχι μόνο επειδή η περιβαλλοντική καταστροφή που θα συντελεστεί θα επηρεάσει και εμάς αλλά επειδή μια νίκη στη Χαλκιδική μπορεί να δώσει μια γερή σφαλιάρα στην κυβέρνηση και την τρόικα που δίνουν γη και ύδωρ στο μεγάλο κεφάλαιο, ελληνικό και διεθνές.

Όλοι και όλες την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, στις 11:00 πμ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (στην παραλία).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει