Ξεκινούν τέσσερα νέα έργα προϋπολογισμού 3,4 εκ. ευρώ στην Μαγνησία

Στη φάση της κατασκευής μπαίνουν τέσσερα νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 3,4 εκ ευρώ (με ΦΠΑ), για τη Μαγνησία και τις Σποράδες. Τις συμβάσεις κατασκευής των έργων αυτών υπέγραψε την Τρίτη με τους αναδόχους ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην έδρα της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων. Αναλυτικά τα έργα αυτά είναι:

1) Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Σκιάθου προϋπολογισμού 2.100.000 (με ΦΠΑ)
2) Βελτίωση οδοστρώματος στην περιοχή Ξάνεμος , προϋπολογισμού 425.000 ευρώ (με ΦΠΑ)
3) Συντήρηση οδικού δικτύου Νομού Μαγνησίας(ασφαλτικά), προϋπολογισμού 550.000 ευρώ (με ΦΠΑ)
4) Συντήρηση οδικού δικτύου Περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων, θέση Άγιοι Απόστολοι, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ (με ΦΠΑ)

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Τα τέσσερα έργα που συμβασιοποιούνται σήμερα, σε μία δύσκολη για τις δημοπρατήσεις και την έναρξη έργων περίοδο, αποτελούν σημαντική επένδυση για την τοπική οικονομία, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας κι αναβαθμίζοντας τους τοπικούς μας πόρους. Τα δύο εξ αυτών αποτελούν έργα ζωής για τη Σκιάθο καθώς το ένα αφορά την ποιοτική αναβάθμιση του νερού σε ένα νησί που αντιμετωπίζει σχετικό πρόβλημα, ενώ με το άλλο τίθονται οι βάσεις ασφαλούς και ποιοτικής “οδοστρωσίας” στην περιοχή του αεροδρομίου. Με τα άλλα δύο έργα συντήρησης κι αποκατάστασης ζημιών στα οδικά δίκτυα τόσο της χερσαίας Μαγνησίας όσο και της νήσου Σκοπέλου, βελτιώνεται η προσβασιμότητα κι επικοινωνία κι αναβαθμίζεται περαιτέρω η τουριστική μας εικόνα. Με γενικότερη τοποθέτησή του δήλωσε ότι ευελπιστεί -κι έμπρακτα ως Περιφέρεια πιέζουμε- να μη χαθούν χρήματα που προβλέπονται για την υλοποίηση έργων και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στην υλοποίησή τους, και γι’ αυτό ως ΕΝΠΕ ζητήθηκε παράταση του ΕΣΠΑ.»

Στην υπογραφή των συμβάσεων παρευρέθηκαν ακόμη η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, οι Δήμαρχοι Σκιάθου και Σκοπέλου κκ. Πρεβεζάνος και Βασιλούδης, ο Προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Έργων κ.Φλαμπούρης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Κοπάνας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κκ. Καλτσογιάννης, Κίτσιος, Λιούπης, Πλωμαρίτης (εντεταλμένος Σποράδων Νήσων), Χατζόπουλος και Χαλέβας, και οι ανάδοχοι των εταιρειών κκ. Αθ.Σανίδας, Μπούσιος Ναούμ, Χαράλ.Μακρής, Γρηγ.Γκόρτσιος, Ιωσήφ Δαδάτσης και Βασ.Παγώνης.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ:

1) Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Σκιάθου προϋπολογισμού 2.100.000 (με ΦΠΑ)

Η πράξη αφορά σε έργο κατασκευής υποδομών ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Σκιάθου. Πρόκειται για την κατασκευή – αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου, ακατάλληλου και ανεπαρκούς πλέον εσωτερικού Δικτύου ύδρευσης εντός Γ.Π.Σ. της πόλης της Σκιάθου.
Το έργο περιλαμβάνει εργασίες κατασκευής – αντικατάστασης αφενός μεν των υφιστάμενων αγωγών αμιάντου και σιδηροσωλήνων με αγωγούς πολυαιθυλενίου και αφετέρου την τοποθέτηση νέου κεντρικού αγωγού ο οποίος θα υδροδοτήσει την πόλη της Σκιάθου από τις υφιστάμενες υδατοδεξαμενές. Για την διαστασιολόγηση του δικτύου ύδρευσης με στόχο την διανομή κατάλληλης παροχετευτικότητας ελήφθησαν υπόψη οι ανάγκες υδροδότησης για μελλοντικό πληθυσμό της επόμενης τεσσαρακονταετίας του εξυπηρετούμενου οικισμού.

Με το προτεινόμενο έργο επιτυγχάνεται η πλήρης υδροδότηση της πόλης της Σκιάθου κατασκευάζοντας νέο κεντρικό αγωγό ύδρευσης και εκσυγχρονίζοντας το υφιστάμενο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης της πόλης, παρεμβαίνοντας συνολικά σε μήκος 14,8 km.

2) Βελτίωση οδοστρώματος στην περιοχή Ξάνεμος , προϋπολογισμού 425.000 ευρώ (με ΦΠΑ)

Το Φυσικό Αντικείμενο αφορά σε εργασίες οδοποιίας στα τμήματα :

Α. Ήδη ασφαλτοστρωμένα που χρήζουν βελτίωσης:

– Αρχή Αεροδρομίου έως παραλία «Ξάνεμος», μήκους 2.100 μ. & πλάτους7 μ.
– Αρχή Αεροδρομίου προς Καρνάγιο, μήκους 300 μ. & πλάτους 10 μ.
– Τμήμα στο Νοτιοδυτικό άκρο Αεροδρομίου, μήκους 500 μ.

Β. Υφιστάμενους χωματόδρομους χωρίς καμία διάνοιξη:

– Δρόμος πέριξ Λίμνης Αγίου Γεωργίου: ασφαλτόστρωση υφιστάμενου χωματόδρομου μήκους 820 μ. & πλάτους 6 μ.
Ο δρόμος βελτιώνει την πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων της περιοχής επί των ιδιοκτησιών τους, καθώς και των επισκεπτών του νησιού από το Aεροδρόμιο προς την παραλία «Ξάνεμος». Επιπλέον η κατασκευή οδοστρώματος περιμετρικά της λίμνης θα συμβάλει στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου επιτρέποντας στον χρήστη να επικοινωνήσει με το φυσικό περιβάλλον και τον υγρότοπο της περιοχής.

3) Συντήρηση οδικού δικτύου Νομού Μαγνησίας (ασφαλτικά), προϋπολογισμού 550.000 ευρώ (με ΦΠΑ)

Με τις εργασίες της μελέτης αντιμετωπίζονται προβλήματα συνήθους συντήρησης του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων .

Οι εργασίες αφορούν την συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών των ασφαλτικών στρώσεων σε συνεχή τμήματα των οδών και σε τοπικές επεμβάσεις (ταπητήδια –λακκούβες) όπου υπάρχει ανάγκη.

Θα γίνει διαγράμμιση στα τμήματα που θα γίνει αποκατάσταση των ασφαλτικών στρώσεων και σε τμήματα που υποδείξει η Υπηρεσία.

Τα σημεία όπου θα γίνουν οι παραπάνω εργασίες θα υποδειχθούν επί τόπου του έργου από την υπηρεσία στους Δήμους Φερών και Αλμυρού.

4) Συντήρηση οδικού δικτύου Περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων, θέση Άγιοι Απόστολοι» προϋπολογισμού 350.000 ευρώ (με ΦΠΑ)

Οι εργασίες αφορούν την συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών των ασφαλτικών στρώσεων σε συνεχή τμήματα του δρόμου από Σκόπελο έως Λουτράκι και σε τοπικές επεμβάσεις της οδού (ταπητήδια-λακκούβες) όπου υπάρχει ανάγκη. .

Θα γίνει διαγράμμιση σε όλο το μήκος του ασφαλτικού οδοστρώματος της Επαρχιακής οδού Σκοπέλου –Λουτρακίου.

Επίσης θα γίνει καθαρισμός τάφρου και ερεισμάτων της οδού σε συνεχή τμήματα ή τοπικά και καθαρισμός οχετών όπου υπάρχει ανάγκη.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει