Ξεπέρασαν τις 5.000 τα ενεργά κρούσματα στη χώρα


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 11:06

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Τσεχία ξεπέρασε τις 5.000 για πρώτη φορά, αφού τα εργαστήρια ανέφεραν τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των μολύνσεων εδώ και σχεδόν ένα μήνα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Οι αρχές ανέφεραν 212 νέα κρούσματα της covid-19 χθες Τρίτη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ενεργών κρουσμάτων σε 5.064. Ο αριθμός όσων έχουν αναρρώσει ή πεθάνει από τον κορωνοϊό έφτασε τις 14.324.

Η Τσεχία, μια χώρα 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει ανακοινώσει 360 θανάτους από την covid-19, πολλοί λιγότερους σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Όμως ο αριθμός των κρουσμάτων σημειώνει αύξηση, αρχικά λόγω μιας εστίας μόλυνσης σε ορυχεία στα βορειοανατολικά, στην επαρχία Μοράβια- Σιλεσία.

Μετά την άρση του lockdown που είχε επιβληθεί στη χώρα τον Μάρτιο, οι τσεχικές αρχές έχουν δεσμευθεί να αποφύγουν την επιβολή εκ νέου πανεθνικών περιοριστικών μέτρων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Την προηγούμενη Παρασκευή αυστηροποίησαν τους περιορισμούς στα βορειοανατολικά, καθιστώντας ξανά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας, περιορίζοντας τις ώρες λειτουργίας των εστιατορίων και τη διεξαγωγή ελέγχων σε όσους εισέρχονται στη χώρα από το εξωτερικό.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 11:06

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει