Ξεπέρασαν τους 10.000 οι θάνατοι από κορωνοϊό


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020, 06:00

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους αφού είχαν διαγνωσθεί με τον νέο κορωνοϊό στο Ιράκ, όπου το σύστημα υγείας πασχίζει να αντιμετωπίσει την εισροή ασθενών, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Ιρακινός υπουργός Υγείας.

Από την έναρξη της πανδημίας το κράτος της νοτιοδυτικής Ασίας έχει καταγράψει περισσότερα από 413.000 κρούσματα κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένων 10.021 θανάτων, σύμφωνα με τον υπουργό. Το 85% περίπου των ασθενών έχει θεραπευτεί από την νόσο.

Η Βαγδάτη ήρε πρόσφατα ορισμένους από τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί κατά της εξάπλωσης του ιού και τεμένη, καταστήματα και καφετέριες άνοιξαν ξανά. Ωστόσο η κυβέρνηση διατηρεί κλειστά τα σύνορα της χώρας για τους μη κατοίκους.

Το γειτονικό Ιράν είναι η χώρα που πλήττεται περισσότερο από την πανδημία στην περιοχή, με σχεδόν 30.000 νεκρούς στην επικράτειά του, σύμφωνα με τις αρχές της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Η ιρακινή κυβέρνηση προέτρεψε τον πληθυσμό να αποφεύγει τις μεγάλες συναθροίσεις.

Πάνω από 14,5 εκατομμύρια προσκυνητές, ωστόσο, συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της μεγάλης σιιτικής εορτής της Αρμπέιν, που τελείωσαν την περασμένη εβδομάδα, με πολλούς από τους συμμετέχοντας να μην φορούν μάσκα και να μην τηρούν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης.

Καταπονημένο από χρόνια πολέμου και έλλειψη επενδύσεων το ιρακινό σύστημα υγείας κατέρρευσε υπό την πίεση της εισροής μεγάλου αριθμού ασθενών με κορωνοϊό και το ιατρικό προσωπικό διαμαρτύρεται για ελλείψεις προστατευτικού εξοπλισμού.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020, 06:00

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει