Ξεπέρασαν τους 17.000 οι θάνατοι στο Περού


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020, 03:44

Το υπουργείο Υγείας του Περού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι αναθεώρησε προς το χειρότερο τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού, προσθέτοντας σε αυτόν χιλιάδες θανάτους έως τον Ιούνιο που δεν αποδίδονταν στον COVID-19 μέχρι τώρα.

Η νέα υπουργός Υγείας Πιλάρ Μασέτι διευκρίνισε ότι με τη διόρθωση των δεδομένων, το Περού καταγράφει πλέον 17.455 νεκρούς εξαιτίας του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

«Με βάση των απολογισμό των προηγούμενων 24 ωρών, θα καταγράφαμε 13.767 θανάτους, όμως θα προσθέσουμε σε αυτόν 3.688 ανθρώπους που πέθαναν», είπε, χωρίς να ξεκαθαρίσει για ποιον λόγο ακριβώς αποφασίστηκε αυτή η διόρθωση χθες.

Τις προηγούμενες 24 ώρες, υπέκυψαν στον COVID-19 άλλοι 188 ασθενείς.

Οι περουβιανές αρχές προειδοποιούσαν από τον Μάρτιο ότι ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν που ανακοίνωναν και ότι ο ακριβής αριθμός των νεκρών δεν θα αποκαλυπτόταν παρά μετά την πανδημία.

Παράλληλα, το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν άλλα 4.463 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει τους 366.550. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων από τη 14η Ιουνίου, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία άρσης μέρους των μέτρων περιορισμού και επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας.

Οι μολύνσεις συνεχίζουν να αυξάνονται, τρεις εβδομάδες αφότου ήρθη επίσημα η καραντίνα σε 18 από τις 25 περιφέρειες της χώρας των Άνδεων.

Ο επίσημος απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού μετατράπηκε σε ζήτημα που γεννά αντιπαραθέσεις το τελευταίο διάστημα, καθώς πολλοί θεωρούν ότι δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Τα θύματα υπολογίζεται πως ξεπερνούν τα 44.000 εάν συμπεριληφθούν τα ύποπτα κρούσματα, κατά δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης του Περού.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία, το Περού των 33 εκατομμυρίων κατοίκων κατατάσσεται στη δεύτερη θέση στη Λατινική Αμερική ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, πίσω μόνο από τη Βραζιλία, και στην τρίτη ως προς τον αριθμό των νεκρών εξαιτίας του COVID-19, πίσω από τη Βραζιλία και το Μεξικό.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020, 03:44

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει