Ξυδάκης: «Τον Κασσελάκη τον “φύτεψε” ο Τσίπρας»


«Το ότι τον “φύτεψε” ο Αλέξης Τσίπρας το υποστηρίζει ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, ο κ. Τσίπρας ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει», είπε ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης στην ΕΡΤ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ποιος έφερε τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο κόμμα και την πολιτική σκηνή της χώρας.

«Μια εικόνα δεν μπορεί ποτέ να συμπληρώσει ένα στρατηγικό κενό ή ένα κενό πολιτικής. Βεβαίως, ο κύριος Κασσελάκης δεν είναι μόνο εικόνα. Νομίζω ότι έχει κάποια πλαισίωση, η οποία θα φανεί στο μέλλον. Δεν είναι μόνος του. Κάποιοι τον βοήθησαν, κάποιοι τον στήριξαν, κάποιοι του άνοιξαν τα μάτια, του ρύθμισαν την προεκλογική του καμπάνια, η οποία είχε εξαιρετικά καλό χρονισμό, ήταν μια χορογραφία, δεν αναγκάστηκε (να είναι υποψήφιος)», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, σημείωσε πως «και τα πρόσωπα που βλέπουμε είναι ήδη αρκετά. Δηλαδή πώς φάνηκαν; Πού τον γνώριζαν τον άνθρωπο αυτόν; Δεν τον γνώριζε κανείς. Τον γνώρισαν και σε μία δύο εβδομάδες όλοι έπεσαν πλάι του να τον κάνουν πρόεδρο και υποψήφιο πρωθυπουργό. Αυτό έχει ένα ενδιαφέρον, σε επίπεδο στελεχικό” και επανέλαβε: “Δεν είναι μόνος του ο κ. Κασσελάκης. Κάποιοι τον έφεραν και κάποιοι τον στήριζαν».

Ερωτηθείς τι δεν κάλυπταν οι υπόλοιποι τέσσερις υποψήφιοι και κλήθηκε να το καλύψει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο κ. Ξυδάκης τόνισε πως «πολιτικά, δε νομίζω ότι καλύπτει ένα κενό. Καλύπτει ένα ψυχολογικό κενό, τάζει νίκη, τάζει ότι είναι ένας αρχάγγελος ο οποίος θα νικήσει τον Μητσοτάκη και αυτό φαίνεται ότι για τους ανθρώπους που τον ψήφισαν, για το εκλογικό κοινό, το οποίο προσήλθε τις δύο Κυριακές, 140.000 – 150.000 ψήφισαν συνολικά, οι 60.000- 70.000 που ψήφισαν τελικά τον Στέφανο Κασσελάκη, αυτή η εικόνα, αυτή η υπόσχεση, αυτή η επαγγελία, αυτό το στυλ ήταν ικανοποιητικό.

Το θέμα είναι ότι με αυτή την κίνηση, αριθμητικά τα δεδομένα είναι πολύ ισχνά. Ας σκεφτούμε ότι στις εκλογές με τις οποίες υπέστη μια συντριπτική ήττα ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε σχεδόν 950.000 ψήφους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣZougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει