Οικολόγοι Πράσινοι Μαγνησίας: Όχι στην καύση ελαστικών ως καύσιμου

Καιρός να ανοίξει ο δημόσιος διάλογος για την αέρια ρύπανση στο Βόλο

Με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση που είχε ορίσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη μελέτη και την τεχνική έκθεση καύσης για τη χρήση κοκκοποιημένου ελαστικού ως καύσιμου από τη «ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΙΙΑ – CaO HELLAS Α.Β.Ε.Ε.», οι Οικολόγοι Πράσινοι δηλώνουμε ότι καταρχήν δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε τα αυτονόητα. Είμαστε αντίθετοι στην καύση ελαστικών ως καύσιμου, που θα επιβαρύνουν την ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα της πόλης και προτείνουμε να ανοίξει ο δημόσιος διάλογος για την αέρια ρύπανση στο Βόλο.

Αυτό θα μπορούσε να γίνει με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, η οποία οφείλει να προστατέψει τη δημόσια υγεία και να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών, άρα και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να απαλλάξει την πόλη από την αιθαλομίχλη και τις λογής «βιομηχανικές» μυρωδιές που διαρκώς κατακλύζουν την ατμόσφαιρά της.

Αν μη τι άλλο, τώρα που διεκδικεί και το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, μπορεί να δείξει στην πράξη ότι πολιτισμός είναι ο σεβασμός στον άνθρωπο, το δημότη, το περιβάλλον, τον τόπο μας. Η καταψήφιση της μελέτης της Θεσσαλικής Ασβεστοποιίας από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου είναι μια καλή αρχή.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει