Οι έλεγχοι απέδειξαν ότι το κατασχεμένο ιρανικό δεξαμενόπλοιο ήταν γεμάτο με αργό πετρέλαιοΟι έλεγχοι που διεξήχθησαν στο ιρανικό δεξαμενόπλοιο, το οποίο συνελήφθη στα ανοικτά του Γιβραλτάρ την περασμένη εβδομάδα, απέδειξαν ότι ήταν πλήρως φορτωμένο με αργό πετρέλαιο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση των υπερπόντιων εδαφών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μέλη του βρετανικού βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού συνέλαβαν την Πέμπτη το δεξαμενόπλοιο Grace 1 με την υποψία ότι μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο στη Συρία, κατά παράβαση των ευρωπαϊκών κυρώσεων.

«Η κυβέρνηση του Γιβραλτάρ μπορεί πλέον να επιβεβαιώσει, αφού παρέλαβε τα αποτελέσματα των ολοκληρωμένων εργαστηριακών ελέγχων ότι, το Grace 1, που συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, είναι γεμάτο με αργό πετρέλαιο», υπογραμμίζει η ανακοίνωση της κυβέρνησης.

«Τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων…αντικρούουν τις δηλώσεις κάποιων που χωρίς να έχουν αρμοδιότητα υπέθεταν ότι το φορτίο του πλοίου δεν ήταν πετρέλαιο», συμπλήρωσε η τοπική κυβέρνηση.

Νωρίτερα το απόγευμα, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ κάλεσε εκ νέου το Λονδίνο να αφήσει αμέσως ελεύθερο το δεξαμενόπλοιο, λέγοντας ότι η σύλληψή του δημιούργησε ένα «επικίνδυνο προηγούμενο και πρέπει να τελειώσει τώρα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2019, 21:26

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει