Οι αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να μην επιβιώσουν χωρίς κρατική βοήθεια, εκτίμησε ο επικεφαλής της Lufthansa


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020, 08:46

Οι αεροπορικές εταιρείες ενδέχεται να μην καταφέρουν να επιβιώσουν χωρίς την παροχή κρατικής βοήθειας σε περίπτωση που η πανδημία του κορωνοϊού διαρκέσει για μεγάλο διάστημα, προειδοποίησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa Κάρσετν Σπορ.

«Η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει θέσει ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία καθώς και την εταιρεία μας σε μια άνευ προηγουμένου κατάσταση έκτακτης ανάγκης», εξήγησε ο Σπορ σε ανακοίνωση του.

«Προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις επιπτώσεις», υπογράμμισε.

«Όσο περισσότερο διαρκέσει η κρίση, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να διασφαλιστεί το μέλλον των αεροπορικών εταιρειών χωρίς κρατική βοήθεια», επεσήμανε ο Σπορ

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία, που έχει μειώσει δραστικά τις πτήσεις της, έχει μειώσει το ωράριο εργασίας για κάποιους εργαζόμενους και έχει αναστείλει την καταβολή του μερίσματος στους μετόχους της, καθώς έχει επισημάνει ότι είναι αδύνατο να προβλεφθούν οι επιπτώσεις της επιδημίας covid-19 στην κερδοφορία της.

Η Lufthansa, στην οποία ανήκουν οι Swiss International, Austrian Airlines Brussels Airlines, έχει πραγματοποιήσει και έχει προγραμματίσει να κάνει 140 πτήσεις για τον επαναπατρισμό πολιτών που είχαν αποκλειστεί σε πληγείσες από την επιδημίες περιοχές, τη μεγαλύτερη αυτού του είδους επιχείρηση που έχει διεξαχθεί λόγω της covid-19.

«Επιπλέον, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε τη γραμμή τροφοδοσίας για πολλές χιλιάδες επιχειρήσεις ώστε να μην καταρρεύσουν κινητοποιώντας επιπλέον αεροσκάφη για τη μεταφορά φορτίων», επεσήμανε ο Σπορ.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2020, 08:46

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει