«Οι αθλητές μας θα πρέπει να παραμείνουν αισιόδοξοι παρά την αναβολή»

Μήνυμα προς τους αθλητές που «με μεγάλο κόπο έκαναν την προετοιμασία τους προκειμένου να είναι έτοιμοι στους Παραολυμπιακούς του 2020», έστειλε ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, Γιώργος Φουντουλάκης με αφορμή την αναβολή των Αγώνων του Τόκιο.

Στο μήνυμά του, ο κ. Φουντουλάκης επισημαίνει ότι αυτό που προέχει τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι «η ίδια μας η ζωή», ενώ κάνει την εκτίμηση πως «μέσα στο καλοκαίρι είτε λίγο μετά, θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το αγωνιστικό καλαντάρι της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, με τη διεξαγωγή των πανελλήνιων πρωταθλημάτων».

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο κ. Φουντουλάκης:

«Είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσω, κατόπιν αποφάσεως της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπής και του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, ότι αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020 για το 2021.

Πιστεύω ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να στηρίξουμε την απόφαση της κυβέρνησης για παραμονή στο σπίτι και ιδιαίτερα καλώ όλους τους αθλητές σε όλη την Ελλάδα και τους γονείς τους, όπως προστατεύσουμε τους εαυτούς μας καθώς και τους οικείους μας, φίλους και συγγενείς.

Καλώ όλους τους προέδρους των σωματείων να πειθαρχήσουν και να στηρίξουν τα μέτρα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού αυτό που προέχει είναι η ίδια μας η ζωή.

Θέλω να πω σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες μας, που με μεγάλο κόπο έκαναν την προετοιμασία τους προκειμένου να είναι έτοιμοι στους Παραολυμπιακούς του 2020, να μην απογοητευτούν και να είναι αισιόδοξοι πως θα περάσει γρήγορα η κρίση ώστε να επιστρέψουν και πάλι στους αγωνιστικούς στίβους.

Εκτίμησή μου είναι ότι θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα είτε μέσα στο καλοκαίρι είτε μετά το καλοκαίρι, ώστε εκτός όλων των άλλων να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το αγωνιστικό καλαντάρι της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, με τη διεξαγωγή των πανελλήνιων πρωταθλημάτων

Η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ) και η ΕΑΟΜ ΑμεΑ θα είναι δίπλα σας και θα σας ενημερώνουν για όποιο μέτρο βγει από την Πολιτεία.

Κλείνοντας θέλω να σας ευχαριστήσω για την εξαιρετική προσπάθεια που κάνατε και η οποία επιβάλλεται να έχει συνέχεια αμέσως μετά την ολοκλήρωση του παγκόσμιου συναγερμού από την πανδημία του κορωνοϊού. Επίσης, θέλω να μεταφέρω εκ μέρους όλων των αθλητών και και αθλητριών μας, των σωματείων, ένα τεράστιο ευχαριστώ στους χορηγούς μας. Ιδιαίτερα τον ΟΠΑΠ που ξεκίνησε να υποστηρίζει τους Παραολυμπιακούς Αγώνες από το 2004.

Είμαι κοντά σας ανά πάσα στιγμή, έστω κι αν δεν μπορούμε να βρεθούμε στο ίδιο μέρος λόγω της επιβεβλημένης καραντίνας.

Σας ευχαριστώ για όλα».

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει