Οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες κερδίζουν τις εκλογέςΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020, 08:49

Οι αντιπολιτευόμενοι Σοσιαλδημοκράτες (PSD) στη Ρουμανία κέρδισαν τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες, Κυριακή, στη χώρα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα παράλληλης καταμέτρησης από ανεξάρτητη πλατφόρμα που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, έπειτα από ένα κύμα δυσαρέσκειας μετά την πανδημία του νέου κορωνοϊού και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης μειοψηφίας των Φιλελευθέρων για δημοσιονομική πειθαρχία.

Η παράλληλη καταμέτρηση που έγινε από την πλατφόρμα «Code for Romania» έδειξε ότι οι αριστεροί Σοσιαλδημοκράτες εξασφάλισαν το 29,7% των ψήφων και οι κεντρώοι Φιλελεύθεροι του πρωθυπουργού Λούντοβιτς Όρμπαν το 25,57%, με καταμετρημένο σχεδόν το 96% των ψήφων. Στην καταμέτρηση αυτή δεν περιλαμβάνονται περίπου 265.000 ψήφοι της διασποράς.

Η κεντρώα συμμαχία USR-Plus, πιθανός εταίρος σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό με τους Φιλελεύθερους, εξασφάλισε 15,5% των ψήφων.

Το επόμενο κοινοβούλιο δείχνει ότι θα έχει μόνον πέντε κόμματα, συμπεριλαμβανομένων της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ούγγρων της Ρουμανίας (UDMR) και της νέας Συμμαχίας για την Ένωση των Ρουμάνων, μιας υπερεθνικιστικής πολιτικής συμμαχίας.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2020, 09:05Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει