Οι απόκληροι του Μπάκιγχαμ ταπείνωσαν τη μοναρχία

[ad_1]

Ως η χειρότερη κρίση της βρετανικής μοναρχίας παρουσιάζεται από τα ξένα μέσα ενημέρωσης η συνέντευξη των πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν που παραχώρησαν στην Όπρα. Όχι γιατί μίλησαν χωρίς τη συγκατάθεση του παλατιού και άγγιξαν πτυχές που η βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα ενέκρινε ποτέ, αλλά γιατί αποκάλυψαν ότι η βασιλική οικογένεια έδειξε ρατσισμό απέναντι στην Μέγκαν, εστιάζοντας στο σκουρόχρωμο δέρμα της.

Το ότι τα μέλη του Παλατιού δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν και να προχωρήσουν σε ένα κοινό ανακοινωθέν ως απάντηση σε όσα τους καταλογίζει το ζεύγος που απολαμβάνει την ελευθερία του στην Αμερική, μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως. Σίγουρα, η βασίλισσα Ελισσάβετ δεν θα ήθελε να ρίξει λάδι στη φωτιά αμέσως μετά από την χειμαρρώδη συνέντευξη που παραχώρησε το πρώην πριγκιπικό ζεύγος και να δώσει επιπλέον «τροφή» στους δημοσιογράφους για να γεμίσουν τις φυλλάδες τους με ένα ακόμα θέμα επίκαιρο, καυτό και αρκετά δημοφιλές.

Επίσης, ότι και να επικαλεστεί το παλάτι, ως απάντηση στο γεγονός ότι ο γιος του Χάρι δεν θα είχε βασιλικό τίτλο γιατί το παλάτι ανησυχούσε για το χρώμα του μικρού, θα ήταν πολύ λίγο μπροστά στη βαρύγδουπη είδηση που έδωσε στη δημοσιότητα το ζεύγος. Βεβαίως το ζευγάρι δεν θέλησε να αποκαλύψει ποιο ήταν το πρόσωπο εκείνο που είχε εκφράσει τις ανησυχίες για το χρώμα του παιδιού, αναγνωρίζοντας ότι θα ήταν καταστροφικό για εκείνον.

Η συνέντευξη αυτή παρουσιάζεται ως η χειρότερη κρίση μετά τη συνέντευξη της Νταϊάνα που παραχώρησε το 1995, μια κρίση που χρειάστηκαν χρόνια για να ξεπεραστεί.

Η μουδιασμένη στάση του Παλατιού μπορεί να ελλοχεύει ενοχές για τις πικρές αλήθειες, μπορεί όμως να είναι και ένας τρόπος για να κατευνάσει τα πράγματα. Όπως αναφέρουν τα ξένα μέσα ενημέρωσης, απο δω και πέρα θα πρέπει να χτιστούν γέφυρες ανάμεσα στο ζεύγος της Αμερικής και την βασιλική οικογένεια του Μπάκιγχαμ.

Η φρικτή ζωή στο παλάτι

Η ιστορία πάντως της Αμερικανής μιγάδας ηθοποιού που πίστεψε στο παραμύθι ότι δηλαδή μπορεί να γίνει πριγκίπισσα και να μείνει για πάντα στο παλάτι μαζί με τον αγαπημένο της, δεν έχει το τέλος που περίμενε κανείς. Κι ενώ όλα ξεκίνησαν ονειρικά για τη Μέγκαν, η άφιξή της στο Παλάτι σημάδεψε τόσο την μετέπειτα ζωή της που σχεδόν δύο χρόνια παραμονής στο παλάτι, έφτασε στο σημείο να έχει αυτοκτονικές τάσεις. Κι ενώ η βασιλική οικογένεια έδινε στη δημοσιότητα από σημαντικά γεγονότα, μοναδικά ενσταντανέ, χαρίζοντας χαμόγελα στο φωτογραφικό φακό, η πραγματικότητα ήταν διαφορετική. 

Το ζεύγος αποκάλυψε ότι η ζωή στο παλάτι για τη Μέγκαν ήταν πολύ σκληρή, φρικτή, χωρίς να έχει κανένα νόημα, ενώ δεν είχε καμία υποστήριξη σε ότι κι αν έκανε, από κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας. «Κανένας δεν μου είπε τι έπρεπε να κάνω. Πως να συμπεριφέρομαι. Έμπαινα στο διαδίκτυο για να πάρω πληροφορίες για το πως συμπεριφέρονται οι βασιλικές οικογένειες», αποκάλυψε η Μέγκαν. Η ίδια είπε ότι βρίσκονταν σε διαρκή καραντίνα, ήταν ελεγχόμενη και περιορισμένη. Και μπορεί η ζωή σε ένα παλάτι να είναι κάπως έτσι αφού πρέπει να τηρούνται τα πρωτόκολλα, ωστόσο η μοναξιά που ένιωθε ήταν απερίγραπτη, αφού ο μοναδικός σύμμαχός της ήταν ο άντρας της, Χάρι.

Ακόμα κι όταν ζήτησε ψυχολόγο να την στηρίξει, το παλάτι της το αρνήθηκε, ανέφερε η ίδια. Ενώ για να δείξει την κακή σχέση της ακόμα και με την Κέιτ, είπε πως καβγάδισαν ακόμα και πριν το γάμο της με τον Χάρι. Ωστόσο, πρόσθεσε πως στη συνέχεια η Κέιτ της πρόσφερε λουλούδια ως ένδειξη συγνώμης.

Εκείνο όμως που έγινε και ξεχείλισε το ποτήρι ήταν ο ρατσισμός. Γιατί μπορεί τα διεθνή ΜΜΕ να είχαν αμέτρητα πρωτοσέλιδα με το παλάτι που δέχτηκε για νύφη μία μιγάδα και πως η βασίλισσα Ελισσάβετ έδειξε πως μέσα από αυτό το γάμο, περνάτε ένα μήνυμα στην βρετανική κοινωνία και όχι μόνο, ωστόσο, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η ιστορία τότε εξελισσόταν διαφορετικά. Σίγουρα από την πλευρά της Μέγκαν.

Στη συνέχεια, η Μέγκαν Μαρκλ σόκαρε -με τον πρίγκιπα Χάρι να την επιβεβαιώνει- όταν αποκάλυπτε ότι ο γιος της, ο Άρτσι, δεν πήρε βασιλικό τίτλο γιατί το παλάτι ανησυχούσε για το χρώμα του μικρού. Το ζευγάρι δεν αποκάλυψε ποιο ήταν το πρόσωπο εκείνο που είχε εκφράσει αυτές τις ανησυχίες, επιλέγοντας να εστιάσουν την συζήτησή τους στον Άρτσι.

Σιωπή από το παλάτι

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ το παλάτι του Μπάκιγχαμ έχει παραλύσει από φρίκη και απογοήτευση με τη συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ και του Χάρι, με την βασίλισσα Ελισάβετ να λέγεται ότι αρνήθηκε να υπογράψει μια κοινή ανακοίνωση, διατηρώντας μια στάση σιωπής και να μην προχωρήσουν σε κάποια βιαστική κίνηση.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ φέρονται να βρίσκονται σε ένα μαραθώνιο συνομιλιών για την αντιμετώπιση της κρίσης, προκειμένου να αποκρούσουν τις εμπρηστικές κατηγορίες που εξαπέλυσε ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ εναντίον τους.

Μία από τις φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας στο Μπάκιγχαμ

«Βρίσκονται σε σοκ, συνεθλίβησαν για το γεγονός ότι ο πρίγκιπας Χάρι πάτησε το κουμπί για να ανατινάξει την οικογένειά του. Οι άνθρωποι αποκαλύπτονται», δήλωνε μια πηγή του παλατιού στη Daily Mail.

Σύμφωνα με την Daily Mail το παλάτι του Μπάκιγχαμ είχε ετοιμάσει μια δήλωση επισημαίνοντας την αγάπη της βασιλικής οκογένειας για το ζευγάρι, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η ένταση, ωστόσο, η βασίλισσα Ελισάβετ σταμάτησε την έκδοσή της, θέλοντας να τη μελετήσει ξανά και προσεκτικά.

Σύμφωνα με την Mail, το παλάτι παρακολούθησε ζωντανά την συνέντευξη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκ, καθώς διασθάνονταν αυτό που θα ακολουθούσε. Η απόφαση που είχε ληφθεί ήταν ότι η όποια απάντηση στην Μέγκαν Μαρκλ και τον Χάρι θα πρέπει να ήταν με τη σύμφωνη γνώμη της βασίλισσας, του Καρόλου και του Γουίλιαμ. Οι συσκέψεις μέσω τηλεφώνων και video calls δεν έχουν τελειωμό… Η Βασίλισσα που βρισκόταν στο Γουίνδσορ, συνομίλησε με τον Κάρολο που βρισκόταν στο Clarence House και τον εγγονό της Γουίλιαμ ο οποίος επέστρεψε στο Λονδίνο από το εξοχικό του στο Νόρφολκ.

Σε δημοσίευμα της Mail αναφέρεται ότι, πολλοί εκ των οποίων είχαν δουλέψει για την Μέγκαν και τον Χάρι είχαν μια αίσθηση ότι πρέπει το παλάτι να διατηρήσει μια «αξιοπρεπή σιωπή και να δείξει καλοσύνη και συμπόνοια. Υπάρχουν πολλά άνθρωποι που θέλουν να πουν πολλά, αλλά μια μάχη δεν κερδίζεται έτσι. Μετά από όλα αυτά πρέπει να χτιστούν γέφυρες», δήλωσε ένας από αυτούς στη Daily Mail.

 

[ad_2]

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει