Οι αριθμοί κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά οι προσπάθειες κατά του Covid-19 πρέπει να συνεχιστούν


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020, 14:39

Ο αγώνας κατά της επιδημίας του κορωνοϊού εξελίσσεται «προς τη σωστή κατεύθυνση», αλλά οι προσπάθειες του πληθυσμού πρέπει να συνεχιστούν για πολλές ακόμη εβδομάδες, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές του Βελγίου, της χώρας με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία του ιού στον κόσμο.

«Εδώ και λίγες ημέρες, διαπιστώνουμε, ευτυχώς, ότι οι αριθμοί κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο ομοσπονδιακός εκπρόσωπος για τη διαχείριση της επιδημίας του κορωνοϊού στο Βέλγιο Ιβ Βαν Λέτεμ.

«Επιτέλους βλέπουμε την κορύφωση του δεύτερου κύματος», είπε κάνοντας την εκτίμηση ότι αυτή η κορύφωση μπορεί να τοποθετείται στις 27 Οκτωβρίου, όταν καταγράφηκαν 22.171 νέα κρούσματα.

Στο Βέλγιο καταγράφεται πολύ ελαφρά μείωση των νέων κρουσμάτων, καθώς και εισαγωγών στα νοσοκομεία, και αυτό για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο.

Ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται στην εντατική, καθώς και ο αριθμός των θανάτων συνεχίζει να αυξάνεται, αλλά «με μικρότερο ρυθμό».

«Το ότι τα αποτελέσματα είναι καλύτερα δεν σημαίνει ότι είναι καλά», προειδοποίησε ωστόσο ο Βέλγος αξιωματούχος. «Παραμένουμε με την Τσεχία οι πρωταθλητές της Ευρώπης σε αριθμό νέων κρουσμάτων».

«Προφανώς δεν είναι η ώρα για να χαλαρώσουμε τις προσπάθειες» είπε, ζητώντας «τη διατήρηση του σημερινού ρυθμού τήρησης των μέτρων για πολλές εβδομάδες πριν μπορέσουμε να βρεθούμε σε συνθήκες σχετικής ασφάλειας».

Το Βέλγιο ενίσχυσε στο τέλος του Οκτωβρίου τα περιοριστικά μέτρα για έξι εβδομάδες. Σε αυτά περιλαμβάνεται το κλείσιμο των μη αναγκαίων καταστημάτων (όλων εκτός των καταστημάτων τροφίμων, των φαρμακείων και των βιβλιοπωλείων), ενώ για τις επιχειρήσεις ισχύει ο κανόνας της εξ αποστάσεως εργασίας όπου αυτό είναι δυνατόν.

Η χώρα των 11,5 εκατομμυρίων κατοίκων μετρά σήμερα 7.282 νοσηλευόμενους ασθενείς, ανάμεσά τους 1.428 σε μονάδες εντατικής φροντίδας.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει