Οι Βρετανοί φέρνουν στην Κύπρο τα F-35
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019, 10:56
Στην Κύπρο θα μεταφερθούν μέχρι το επόμενο φθινόπωρο τα F-35B της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας, αποκάλυψε σήμερα η βρετανική ITV. Η έδρα των μαχητικών «F-35 είναι στην RAF Μάρχαμ στο Νορφολκ και θα εγκατασταθούν στην RAF Ακρωτηρίου στην Κύπρο», αναφέρει η ITV.
Η Βρετανία διαθέτει τώρα 17 αεροσκάφη F-35 τα οποία σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Αμυνας σταδιακά θα αυξηθούν και θα φτάσουν στα 138.
Να σημειωθεί ότι το τελευταίο δεκαήμερο Φεβρουαρίου, είχαν αποχωρήσει από την βρετανική βάση Ακρωτηρίου οκτώ μαχητικά τύπου Tornado που συμμετείχαν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε επιχειρήσεις από τον πόλεμο του Κόλπου μέχρι και την Συρία και το Ιρακ. Τα Tornado μεταφέρθηκαν στην αεροπορική βάση RAF Μάρχαμ στο Νορφολκ, όπου βρίσκεται και η μονάδα των F-35 της Βρετανίας, η Lightning Force HQ που συστάθηκε το περασμένο καλοκαίρι.
The first overseas deployment by Royal Navy jet pilots, for the first time in a decade, will take them to Cyprus when the UK F-35 Lightnings leave home skies for the first time. ✈️⚓️??https://t.co/Hmq6gkCcUv pic.twitter.com/XrR9YYdaA6
— Royal Navy (@RoyalNavy) April 8, 2019
Πηγή: Φιλελεύθερος
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019, 10:59