Οι δημοσιονομικοί στόχοι θα καλυφθούν«Οι δημοσιονομικοί στόχοι θα καλυφθούν». Αυτό τόνισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ «είμαστε κυρίαρχοι του προγράμματός μας». Ακόμη, συμπλήρωσε ότι δεν θα είναι η πρώτη φορά που οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «θα πέσουν έξω» και ότι πρόκειται για «λογιστική εκτίμηση», ενώ σημείωσε ότι η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση -της ανάπτυξης της κατανάλωσης- έχει αποδειχθεί ότι είναι πετυχημένη.

Αναφορικά με τη δυναμική της σχέσης με τους δανειστές ο κ. Βίτσας κατέδειξε ότι συνοψίζεται στο εξής: «Εμείς πιάνουμε τους στόχους και όλα καλά».

Σχετικά με τις δηλώσεις αρχηγών κρατών και αξιωματούχων της ΕΕ, είπε ότι, όπως στην Ελλάδα, έτσι και στην Ευρώπη έχουμε προοδευτικές και συντηρητικές δυνάμεις, πάντα θα υπάρχουν συντηρητικοί ηγέτες που θα βάζουν ζητήματα. Είναι σαφές ότι οι περισσότερες χώρες έχουν μηδενικούς ή αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης ενώ εμείς έχουμε θετικούς.

Ακόμα και οι αγορές, που λειτουργούν με δικούς τους κανόνες, δείχνουν εμπιστοσύνη στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, ανέφερε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στα ζητήματα της επόμενης περιόδου, ο κ. Βίτσας τόνισε πως το ζήτημα είναι να μεταφραστεί η ευημερία των αριθμών σε αντίστοιχη ευημερία των πολιτών και ιδιαίτερα των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων. «Μένει ένας μήνας για τις εκλογές και υπάρχει το περιθώριο να αναδειχθεί η βελτίωση που έχει επέλθει. Η επάρκεια του χρόνου είναι συνάρτηση της προσπάθειας που καταβάλλεις», δήλωσε.

Σχετικά με τη συζήτηση περί των νομοθετημάτων που θα συζητηθούν και θα τεθούν προς ψήφιση τις επόμενες μέρες, έκανε σαφές πως σε αυτά τα νομοθετήματα θα υπάρχουν ορισμένες διατάξεις που είναι απόλυτη ανάγκη να θεσμοθετηθούν λόγω προθεσμιών. Ως προς την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, επισήμανε πως ως κυβέρνηση, «φτιάξαμε έναν επαρκή δημοσιονομικό χώρο και έχουμε το δικαίωμα να πάρουμε πίσω αυτό το άδικο μέτρο που αναγκαστήκαμε να θεσμοθετήσουμε, με τη θηλιά στο λαιμό», πριν εφαρμοστεί.

Αναφορικά με το ζήτημα της αποχώρησης του κ. Βενιζέλου ο κ. Βίτσας σημείωσε: «Η ιστορία με τον κ. Βενιζέλο είναι εσωτερικό ζήτημα του ΚΙΝΑΛ, ωστόσο πρέπει να αναφερθεί ότι οι δηλώσεις και των δύο πλευρών θέτουν ως στόχο τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο όμως συνεπάγεται και στρατηγική νίκη της ΝΔ και του πολιτικού της σχεδίου».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019, 16:18

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει