Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αλλαγή εξουσίας στην Ελλάδα μετά τις εκλογές της Κυριακής«Εκλογές την Κυριακή. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν αλλαγή εξουσίας στην Ελλάδα», τιτλοφορεί σημερινό δημοσίευμά της η αυστριακή εφημερίδα Kleine Zeitung, σημειώνοντας πως τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου στην Ελλάδα, διαγράφεται, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις, μία αλλαγή εξουσίας, με τους Συντηρητικούς της Νέας Δημοκρατίας υπό τον αρχηγό της Κυριάκο Μητσοτάκη, να προηγούνται σαφώς στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος μεταξύ 9,4 και 9,7 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ του αριστερού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.  

 Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, σε σχέση με τις εκλογές του 2015, το ποσοστό του συνασπισμού της ριζοσπαστικής αριστεράς ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται από το 35,5% στο 29,2% ή ακόμη και στο 24,3%, ενώ οι Συντηρητικοί θα μπορούσαν να φτάσουν στο 34% ή και στο 38,6%, που σημαίνει ότι, χάρις και στο «μπόνους» του πρώτου κόμματος, θα μπορούσαν να έχουν μία άνετη πλειοψηφία με 155 έως 165 έδρες στο σύνολο των 300 εδρών της Βουλής. 

Σύμφωνα με την Kleine Zeitung, την είσοδο τους στη Βουλή αναμένεται να εξασφαλίσουν το σοσιαλδημοκρατικό ΚΙΝΑΛ (Κίνημα της Αλλαγής) με ποσοστό περίπου 7%, οι Κομμουνιστές με 5% και οι ακροδεξιοί της Χρυσής Αυγής με ποσοστό 4%, ενώ θα πρέπει να αγωνιούν ως προς την εξασφάλιση του ορίου του 3%, δύο μικρότερα κόμματα: το δεξιο-λαϊκίστικο «Ελληνική λύση» και το κόμμα του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη «ΜεΡΑ25».  

 Στο ίδιο πνεύμα είναι και το σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα Oesterreich, το οποίο έχει ως τίτλο «Βουλευτικές εκλογές : Αλλαγή εξουσίας στην Ελλάδα;» και υπότιτλο «Οι Συντηρητικοί της Νέας Δημοκρατίας υπό τον αρχηγό της Κυριάκο Μητσοτάκη, προηγούνται στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος».  

 Σε σημερινή ανταπόκριση από την Αθήνα στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, τονιζόταν μεταξύ άλλων, πως «… η Ελλάδα συνεχίζει να υποφέρει από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και της κρίσης χρέους. Δεν τίθεται πλέον θέμα ενός Grexit, δηλαδή μίας εξόδου από την Ένωση, ωστόσο πολλοί είναι απογοητευμένοι από την κυβέρνηση. Όλα δείχνουν πως δεν πρόκειται να υπάρξει επανεκλογή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ…».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019, 19:30

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει