Οι διαρροές στους αγωγούς Nord Stream οφείλονται σε «ισχυρές εκρήξεις»Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022, 11:26

Μια προκαταρκτική έρευνα για τις ζημιές στους δύο αγωγούς αερίου Nord Stream στο δανικό τμήμα της Βαλτικής Θάλασσας έδειξε πως οι διαρροές προκλήθηκαν από «ισχυρές εκρήξεις», αναφέρει σε πρόσφατη δήλωσή της η Αστυνομία της Κοπεγχάγης.

Η περαιτέρω έρευνα για τις διαρροές που διαπιστώθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας θα γίνουν από κοινού από την Αστυνομία της Κοπεγχάγης και την Υπηρεσία Ασφαλείας και Πληροφοριών της Δανίας.

«Εξακολουθεί να είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε σχετικά με το πλαίσιο εντός του οποίου θα εξελιχθεί η διεθνής συνεργασία, για παράδειγμα με τη Σουηδία και τη Γερμανία, καθώς εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες», ανέφερε η Αστυνομία της Κοπεγχάγης.

Υποθαλάσσιες εικόνες από τις σοβαρότατες ζημιές στον αγωγό Nord Stream 1

Το Nexta δημοσίευσε στο Twitter κάποιες από τις φωτό του κατεστραμμένου Nord Stream 1 που έβγαλαν οι δημοσιογράφοι της Εxpressen, ο οποίος πριν τον πόλεμο είχε κατασκευαστεί με σκοπό τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Ρωσία στην Ευρώπη.

Μετά τον πόλεμο η ροή φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Ευρώπη έχει ουσιαστικά παγώσει. Οι αγωγοί ωστόσο ήταν γεμάτοι αέριο κατά την έκρηξη το οποίο και διέρρευσε, ενώ εκφράζονται φόβοι ακόμη και για πλήρη καταστροφή των δύο αγωγών καθώς μετά την έκρηξη εισήλθε θαλασσινό νερό σε αυτούς.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022, 11:39

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει