Οι δολοφονίες μελών της κοινότητας ΛΟΑΤ+ διπλασιάστηκαν το 2022Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022, 08:43

Πάνω από εκατό μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤ+ δολοφονήθηκαν στην Κολομβία από την αρχή της χρονιάς, αριθμός ήδη διπλάσιος από αυτόν που καταγράφηκε ολόκληρο το 2021, ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι εισαγγελικές αρχές.

Στην ανακοίνωσή τους, έκαναν λόγο για «111 ανθρωποκτονίες και γυναικοκτονίες με θύματα ανθρώπους που ανήκουν στον πληθυσμό ΛΟΑΤΚΙ+ μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και της 20ής Οκτωβρίου 2022».

Πρόκειται για αριθμό διπλάσιο από αυτόν των φόνων που διαπράχθηκαν το 2021, όταν καταγράφηκαν 47 ανθρωποκτονίες, 529 θύματα σωματικής βίας και 388 θύματα σεξουαλικής βίας.

Περίπου οι μισές από τις δολοφονίες παραμένουν ατιμώρητες μέχρι στιγμής, κατά τις εισαγγελικές αρχές, που παρουσίασαν παράλληλα των «πρώτο οδηγό ορθών πρακτικών στις έρευνες και τις διώξεις σε υποθέσεις βίας εναντίον του πληθυσμού ΛΟΑΤΚΙ+».

«Πρόκειται για πληθυσμό ο οποίος ιστορικά υφίσταται διακρίσεις που απαιτούν αποτελεσματικούς μηχανισμούς δράσης και προστασίας», εξήγησε ο κολομβιανός γενικός εισαγγελέας Φρανσίσκο Μπαρμπόσα.

Στη Μεδεγίν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κολομβίας, «διαπράχθηκαν 13 δολοφονίες ομοφυλόφιλων ανδρών», ανέφεραν οι εισαγγελικές αρχές.

Στην πόλη 3 εκατ. κατοίκων επικράτησε ανησυχία τον Απρίλιο, όταν οι αρχές προειδοποίησαν εναντίον κύματος βίας σε βάρος μελών της κοινότητας ΛΟΑΤ+, που συνδεόταν με την πλατφόρμα Grindr.

Στην χώρα των 50 εκατομμυρίων κατοίκων το 1,8% των 36 εκατομμυρίων ενηλίκων δηλώνει πως ανήκει στον πληθυσμό ΛΟΑΤ+, σύμφωνα με την κολομβιανή εθνική στατιστική υπηρεσία.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2022, 08:44Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει