Οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 14 φερόμενους μαχητές έπειτα από επίθεσηΟι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 14 φερόμενους ως μαχητές σε μια επίθεση σε σημείο ελέγχου της αστυνομίας στη χερσόνησο του Σινά όπου τουλάχιστον οκτώ αστυνομικοί σκοτώθηκαν, ανέφερε σήμερα σε μια ανακοίνωση το υπουργείο Εσωτερικών.

Συνολικά 19 μαχητές έχουν σκοτωθεί μετά την επίθεση στην πρωτεύουσα της επαρχίας Βόρειο Σινά, αλ-Αρίς, προχθές Τετάρτη, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε σε μια ανακοίνωση πως οι δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν μαχητές που διέφυγαν έπειτα από αυτήν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στη συνοικία Μασίντ της αλ-Αρίς.

«Κατά την περικύκλωσή τους (από τις δυνάμεις ασφαλείας) άνοιξαν πυκνά πυρά προς την κατεύθυνση των δυνάμεων ασφαλείας. Ακολούθησε συμπλοκή με αποτέλεσμα τον θάνατο 14 τρομοκρατικών στοιχείων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών προστίθεται πως 14 αυτόματα όπλα, τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί και δύο ζώνες για βομβιστές αυτοκτονίας βρέθηκαν στην κατοχή τους. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται αν μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν κατά την ανταλλαγή πυρών.

Έρευνα που διενήργησε το Reuters τον περασμένο Απρίλιο κατέληξε πως οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν εκατοντάδες φερόμενους ως μαχητές σε μάχες με όπλα, όπως τις

χαρακτήρισε το υπουργείο Εσωτερικών, οι οποίες όμως σύμφωνα με τις οικογένειες των θυμάτων ήταν εξωδικαστικές εκτελέσεις.

Ανάλυση του Reuters για τις ανακοινώσεις του υπουργείου έδειξαν πως φονικές ανταλλαγές πυροβολισμών ακολουθούν συχνά επιθέσεις μαχητών. Η Αίγυπτος αρνείται οποιεσδήποτε παραβιάσεις και υποστηρίζει πως οι δυνάμεις ασφαλείας της λειτουργούν εντός του νομικού πλαισίου της χώρας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019, 21:28

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει