Οι δύο προσφορές έγιναν… μία για τη Στοά Αρσακείου

Κοινή προσφορά για την πολυετή εκμετάλλευση των Στοών Αρσακείου – Ορφέως και Βιβλίου υπέβαλλαν στα τέλη Δεκεμβρίου οι δύο κοινοπραξίες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό της «Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας – Αρσάκεια -Τοσίτσεια Σχολεία».

Η διαδικασία που σέρνεται για σχεδόν ένα χρόνο αντιμετώπισε πολλά προβλήματα – και τεχνικής φύσεως – κατέληξε σε μία και μόνο προσφορά. Αυτό, βέβαια, δεν εμποδίζει την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία από το να ξεκινήσει συζητήσεις με έτερο ενδιαφερόμενο.

Στη διεκδίκηση των δύο στοών, με στόχο να δημιουργήσουν μια οργανωμένη αγορά τροφίμων και χώρων εστίασης κατά τα πρότυπα των γνωστών Food Halls, που γνωρίζουν μεγάλη ανάπτυξη στην Ευρώπη, είχαν μείνει δύο σχήματα. Η κοινοπραξία της επενδυτικής εταιρείας Bluehouse με τον όμιλο Φάις καθώς και η κοινοπραξία Legendary Foods στην οποία είχε σημαντικό ρόλο ο επιχειρηματίας Αρης Κεφαλογιάννης.

Ο διαγωνισμός αφορά τη μακροχρόνια μίσθωση και αξιοποίηση συνολικής επιφάνειας 10.000 τετραγωνικών μέτρων, στις ρημαγμένες πλέον εμπορικές στοές Αρσακείου – Ορφέως και Βιβλίου. Πρόκειται για τις δύο στοές του Αρσάκειου Μεγάρου που βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Πανεπιστημίου, Αρσάκη, Σταδίου και Πεσμαζόγλου του Δήμου Αθηναίων.

Τα περισσότερα καταστήματα τόσο στη Στοά του Βιβλίου όσο και στη Στοά Αρσακείου – Ορφέως είναι πλέον άδεια, καθώς από τους περίπου 65 χώρους που λειτουργούσαν στο παρελθόν σήμερα είναι μισθωμένοι περί τους 15.

Σημειώνεται πως ολόκληρο το οικοδομικό τετράγωνο είναι χαρακτηρισμένο ως διατηρητέο κτίριο και ειδικά το Καυταντζόγλειο Μέγαρο ως διατηρητέο μνημείο.

Πηγή: euro2day.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει