Οι εκλογές της Έσσης αφορούν περισσότερο τους πολίτες του ίδιου του κρατιδίου«Δεν μπορoύν να εξάγονται συμπεράσματα από κάθε εκλογική αναμέτρηση σε επίπεδο κρατιδίων ως εάν επρόκειτο για μικρές ομοσπονδιακές εκλογές. Αυτό είναι λάθος. Οι εκλογές της ‘Εσσης αφορούν περισσότερο τους πολίτες του ίδιου του κρατιδίου» είπε η καγκελάριος Μέρκελ σε συνέντευξή της στον τοπικό δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό «Hessischer Rundfunk». Αφορμή για την απάντηση αυτή είναι οι εικασίες ότι οι τυχόν μεγάλες απώλειες των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στις εκλογές τις ερχόμενης Κυριακής στην ‘Εσση -και η συνεπακόλουθη παραίτηση του νυν συντηρητικού πρωθυπουργού της Φόλκερ Μπουφιέ- θα μπορούσαν να δυσχεράνουν την επανεκλογή της Μέρκελ στην προεδρία του κόμματος στο προσεχές συνέδριό του που θα γίνει το Δεκέμβριο.

Η επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών Άνγκελα Μέρκελ διέψευσε επίσης στη συνέντευξή της ότι ή ίδια προετοιμάζει την διαδοχή της.

«Όλες οι απόπειρες εκείνων (ενν. των καγκελαρίων) οι οποίοι θέλησαν να προκαθορίσουν τα της διαδοχής τους απέτυχαν πάντοτε» είπε χαρακτηριστικά απαντώντας σε σχετικό ερώτημα. Εξάλλου κατά την Γερμανίδα καγκελάριο, ούτε σε επίπεδο ομοσπονδιακής κυβέρνησης υπάρχει ανάγκη αλλαγών στο CDU διότι «υπάρχει ανανέωση προσώπων στο νέο υπουργικό συμβούλιο, υπάρχει μία νέα Γενική Γραμματέας και έχουν γίνει αλλαγές στην κοινοβουλευτική ομάδα των Χριστιανοδημοκρατών. Το σύνθημά της είναι ότι όσοι κάνουν κάτι εξαιρετικό θα πρέπει επίσης να έχουν ευκαιρίες να αποδείξουν τις δυνατότητές τους. Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα διαθέτει ένα πολύ καλό έμψυχο υλικό χάρη στους πρωθυπουργούς των κρατιδίων και στους νέους ανθρώπους. Κατά τ’ άλλα απολαμβάνω τη δουλειά μου» πρόσθεσε θέλοντας εμμέσως πλην σαφώς να διαψεύσει τις εκτιμήσεις και τις φημολογίες περί αποχώρησής της.

Πηγή: Hessischer Rundfunk


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018, 12:12

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει