Οι ελληνικές αντιδράσεις για τις αμβλώσεις στις ΗΠΑΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022, 23:01

Έντονες ήταν οι ελληνικές αντιδράσεις για τη σημερινή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, που ακυρώνει το δικαίωμα στην άμβλωση, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα  να χαρακτηρίζει ως «επικίνδυνο μήνυμα» και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη ως μία κατά μέτωπο επίθεση στα δικαιώματα των γυναικών.

Αλέξης Τσίπρας: «Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις αμβλώσεις στέλνει επικίνδυνο μήνυμα»

«Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για τις αμβλώσεις στέλνει επικίνδυνο μήνυμα που επηρεάζει τη διεθνή κοινότητα.

Δικαιώματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα αμφισβητούνται. Καθήκον μας είναι να σταθούμε ενάντια σε αυτούς που μας φέρνουν πίσω στους σκοτεινούς αιώνες.

Το δικαίωμα κάθε γυναίκας πάνω στο σώμα της είναι αδιαπραγμάτευτο», έγραψε ο Αλ. Τσίπρας στα κοινωνικά δίκτυα.

Νίκος Ανδρουλάκης: Η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ είναι μια κατά μέτωπο επίθεση στα δικαιώματα των γυναικών και θα έχει τραγικά αποτελέσματα για τη ζωή τους

«Η ανατροπή της ιστορικής απόφασης #RoeVsWade από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, που ουσιαστικά ποινικοποιεί την πρόσβαση στην άμβλωση, είναι μία κατά μέτωπο επίθεση στα δικαιώματα των γυναικών και μία ακόμα δραματική υπενθύμιση ότι σε μία εποχή που η συντήρηση αντεπιτίθεται, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης με ανάρτηση στους λογαριασμούς του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ με την οποία ανατρέπεται το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση.

Ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε πώς «όπως δείχνει η πραγματικότητα και στην Πολωνία, η νομική απαγόρευση των αμβλώσεων δεν είναι μόνο μία κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου αλλά θα έχει τραγικά αποτελέσματα αυξάνοντας τους κινδύνους για τη ζωή των γυναικών».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλήγει με το HASTAG: «#mybodymyright»


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022, 23:02

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει