Οι εμβολιασμοί των παιδιών είναι και πρέπει να παραμείνουν υποχρεωτικοί«Ανησυχία» εκφράζουν οι φαρμακοποιοί από την «αμφίσημη» εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών των παιδιών πριν εγγραφούν στο σχολείο τους.

Ειδικότερα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), σύμβουλος της πολιτείας σε θέματα φαρμακευτικής πολιτικής και «κρίσιμος κόμβος στην αλυσίδα διάθεσης των εμβολίων», καλεί τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Παιδείας να ξεκαθαρίσουν το τοπίο.

Όπως τονίζει, «οι εμβολιασμοί των παιδιών είναι και πρέπει να παραμείνουν υποχρεωτικοί, αφού συνιστούν μείζονα παρέμβαση Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας, ιδιαίτερα σήμερα που έχουν αυξηθεί τα κρούσματα της ιλαράς και άλλων νοσημάτων, λόγω μη εμβολιασμού».

Ο ΠΦΣ ζητεί από την Πολιτεία και τα αρμόδια όργανα «να ενημερώσουν υπεύθυνα την ελληνική κοινωνία για τα οφέλη του εμβολιασμού, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και να εξασφαλίσουν την πρόσβαση όλων των παιδιών στους εμβολιασμούς και με αποφασιστικό τρόπο να κλείσουν τα όποια παράθυρα για την ακύρωση της επιτυχίας του στόχου για καθολικό εμβολιασμό όλων των παιδιών.

Στο ζήτημα της Δημόσιας Υγείας δεν χωρούν αμφισημίες και δισταγμοί» καταλήγει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018, 13:41

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει