Οι εμπορικές συνομιλίες ΕΕ-Βρετανίας θα συνεχιστούν στις Βρυξέλλες από τη Δευτέρα


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2020, 23:54

Οι διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας για το Brexit θα συνεχίσουν τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες αύριο, Δευτέρα και μέχρι περίπου τα μέσα της εβδομάδας, ανέφεραν σήμερα πηγές των δύο πλευρών — ένδειξη ότι και τα δύο μέρη εξακολουθούν να προσπαθούν να αποφύγουν την καταστροφική ρήξη στις εμπορικές σχέσεις σε λιγότερο από εννέα εβδομάδες.

Εντατικές και μυστικές, οι συνομιλίες είναι μια τελευταία προσπάθεια για τη σύναψη μιας νέας συμφωνίας εταιρικής σχέσης.

Εάν οι πλευρές ξεπεράσουν τις διαφορές τους, η νέα συμφωνία θα διέπει τα πάντα, από το εμπόριο και την ενέργεια έως τις μεταφορές και την αλιεία. Εάν αποτύχουν, εκτιμάται ότι τα 900 δισεκατομμύρια δολάρια του ετήσιου διμερούς εμπορίου αγαθών και υπηρεσιών θα υποστούν ζημία από την 1η Ιανουαρίου από τους δασμούς και τις ποσοστώσεις.

Διπλωματική πηγή στην ΕΕ και ένας Βρετανός αξιωματούχος δήλωσαν ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν δια ζώσης στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο εντατικών συνομιλιών.

Ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο των συνομιλιών και τις πιθανότητες μιας συμφωνίας αναμένεται την Τετάρτη ή την Πέμπτη, πρόσθεσαν.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2020, 23:58

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει