«Οι ενέργειες των ΗΠΑ απειλούν τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή»Οι ενέργειες των ΗΠΑ θέτουν μια σοβαρή απειλή στη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί στους ηγέτες ενός υπό την ηγεσία της Κίνας μπλοκ για την ασφάλεια, στον οποίο περιλαμβάνονται η Ρωσία και η Ινδία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέρριψαν την ευθύνη στο Ιράν για τις επιθέσεις σε δύο δεξαμενόπλοια στον Κόλπο του Ομάν χθες Πέμπτη που είχαν ως αποτέλεσμα να εκτοξευθούν οι τιμές του πετρελαίου και να εγερθούν ανησυχίες για μια αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ιράν. Το Ιράν αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τις επιθέσεις.

Ο Ροχανί δεν αναφέρθηκε στις επιθέσεις αλλά επικέντρωσε τις επικρίσεις του στην αποχώρηση πέρυσι του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, από την πυρηνική συμφωνία που εξασφάλισαν το 2015 οι διεθνείς δυνάμεις με το Ιράν.

Είπε πως το Ιράν εξακολουθεί να τηρεί τη συμφωνία. «Το Ιράν ζητά από τις υπόλοιπες χώρες που υπέγραψαν την πυρηνική συμφωνία να εκπληρώσουν αμέσως τις δεσμεύσεις τους», δήλωσε ο Ροχανί σε μια σύνοδο του Οργανισμού Συνεργασίας της Σανγκάης στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν, Μπισκέκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019, 13:10

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει