Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η κατάσταση στην Ανατ. Μεσόγειο, στο επίκεντρο της συνάντησης ΜητσοτάκηΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2023, 16:19

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα συνάντηση με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι νεότερες εξελίξεις στο Κυπριακό, οι κοινές προκλήσεις και η κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν κατά τη συνάντησής τους. 

Ειδική αναφορά έγινε στην ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής, ιδιαίτερα στη συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και της Κύπρου για την εφοδιαστική ασφάλεια της Ευρώπης.

Έγινε επίσης ανταλλαγή απόψεων για τη διαρκή συνεργασία μεταξύ της ΝΔ και του ΔΗΣΥ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και για τους βέλτιστους τρόπους προώθησης των θέσεών τους στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο υπουργός Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου, ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ και βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου και η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, πρέσβης ‘Αννα Μαρία Μπούρα.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2023, 16:19Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει