Οι επίσημες ανακοινώσεις για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Παρακολουθήστε σε ζωντανή σύνδεση τις σημερινές ανακοινώσεις για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, και τον επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη. 

Δείτε ζωντανά την ενημέρωση:

 

 

Παίρνοντας τον λόγο κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως σε πολλές χώρες της Ευρώπης παρατηρείται μεγάλη, επιθετική αύξηση κρουσμάτων Covid-19.

Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη, το μέγεθος της πόλης -ή του χωριού- φαίνεται πως παίζει ρόλο στην εξάπλωση του Covid-19.

Θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσήλωση στα μεγάλα αστικά κέντρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού, σημείωσε, υπενθυμίζοντας πως πρέπει να φοράμε μάσκα και να τηρούμε τα μέτρα.

Αντιστρόφως ανάλογη του πληθυσμού είναι, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μαγιορκίνης, η διασπορά του κορωνοϊού, και έτσι η εφαρμογή μέτρων σε ένα χωριό είναι πιο αποτελεσματική από ό,τι σε μία πόλη, και για αυτόν τον λόγο φαίνεται πιο γρήγορα η αποτελεσματικότητα των περιορισμών σε χωριά. «Όσο μεγαλύτερη η μάζα της επιδημίας τόσο δυσκολότερο να περιοριστεί», είπε ο καθηγητής.

Με τη σειρά του ο κ. Χαρδαλιάς, επισήμανε πως η προστασία της δημόσιας υγείας είναι ο απόλυτος στόχος, από την αρχή της πανδημίας.

Έπειτα αναφέρθηκε στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, στον οποίο περιλαμβάνονται τέσσερα επίπεδα επιδημιολογικών δεδομένων και κανόνων.

Ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως υπάρχουν τροποποιήσεις σε σχέση με το προηγούμενο πλαίσιο:

«Πρώτον, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας και εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό σε όλα τα επίπεδα συναγερμού, δηλαδή σε όλη τη χώρα. Όπου υπάρχει συγχρωτισμός και στους εξωτερικούς χώρους, η μάσκα είναι υποχρεωτική και απαραίτητη για την προστασία της υγείας μας».

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει