Οι επιζώντες έχουν βλάβες στους πνεύμονες


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020, 08:38

Περισσότεροι από 86.000 άνθρωποι παγκοσμίως έχουν ανακάμψει από την νόσο COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός. Όμως, νέα μελέτη δείχνει ότι πολλοί επιζώντες έχουν σοβαρές βλάβες στους πνεύμονες.

Η μελέτη που έγινε στο Χονγκ Κονγκ έδειξε ότι δύο στους τρεις, που έλαβαν εξιτήριο μετά από νόσηση με COVID-19, είχαν μειωμένη πνευμονική λειτουργία. «Σε ορισμένους ασθενείς, η λειτουργία των πνευμόνων μπορεί να μειωθεί κατά περίπου 20 έως 30%», ανέφερε ο Owen Tsang Tak-yin, ιατρικός διευθυντής του Κέντρου Λοιμωδών Νοσημάτων στο Νοσοκομείο Princess Margaret στο Χονγκ Κονγκ.

Βέβαια, η μελέτη ήταν μικρή σε μέγεθος, καθώς συμμετείχαν μόλις 12 ασθενείς και είναι πολύ νωρίς για να τεκμηριωθούν οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις. Ωστόσο, τα ευρήματά αυτής της μελέτης επιβεβαιώνουν πρώιμες έρευνες από το Wuhan στις αρχές Φεβρουαρίου του 2020.

Μελέτη, που είχε δημοσιευτεί στο περιοδικό Jama με τη συμμετοχή 140 ασθενών, είχαν δείξει ότι η νόσος προκαλεί ίνωση και στους δύο πνεύμονες. Συνεπώς, απαιτούνται περαιτέρω έρευνες και παρακολούθηση των ασθενών που έχουν επιβιώσει, ώστε να ελεγχθούν οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία τους.

Πηγή:virus.com.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2020, 08:38

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει