Οι επικεφαλής του κινήματος αμφισβήτησης επιθυμούν τη δημιουργία ενός πολιτικού συμβουλίουΗ Ένωση Σουδανών Επαγγελματιών (SPA), μια οργάνωση που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κινήματος αμφισβήτησης στο Σουδάν, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι προτίθεται να δημιουργήσει μια πολιτική αρχή, αφού ζήτησε, χωρίς αποτέλεσμα, από τους στρατιωτικούς να μεταβιβάσουν την εξουσία σε μια πολιτική κυβέρνηση.

«Τα ονόματα των μελών ενός πολιτικού Συμβουλίου που θα είναι υπεύθυνο για τις υποθέσεις της χώρας θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή στις 19:00 (20:00 ώρα Ελλάδας)» μπροστά από το γενικό επιτελείο στρατού στο Χαρτούμ, ανέφερε σε μια ανακοίνωση η SPA.

«Ζητάμε αυτό το πολιτικό Συμβούλιο, που θα περιλαμβάνει εκπροσώπους του στρατού, να αντικαταστήσει το στρατιωτικό Συμβούλιο», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Άχμεντ αλ-Ράμπια, ένας από τους ηγέτες της SPA.

Από τις 6 Απριλίου, χιλιάδες Σουδανοί κατασκηνώνουν μπροστά από το κτίριο του γενικού επιτελείου. Αρχικά ζητούσαν την αποχώρηση του προέδρου Όμαρ αλ-Μπασίρ, ο οποίος εκδιώχθηκε στις 11 Απριλίου από τον στρατό έπειτα από τέσσερις μήνες διαδηλώσεων που ξεκίνησαν λόγω του τριπλασιασμού της τιμής του ψωμιού.

Οι διαδηλωτές ζητούν τώρα τη διάλυση του μεταβατικού στρατιωτικού Συμβουλίου που τον διαδέχθηκε και την εγκαθίδρυση μιας πολιτικής εξουσίας.

Το στρατιωτικό Συμβούλιο υποσχέθηκε να τοποθετήσει μια πολιτική κυβέρνηση αλλά δεν έδωσε ημερομηνία πότε θα γίνει αυτό.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 20 Απριλίου 2019, 04:07

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει