Οι επιτυχημένες εκθέσεις ζωγραφικής «Σε πρώτη ανάγνωση» και «Ένας πίνακας διηγείται» της Art Way
Η Art Way πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία δύο σημαντικές εκθέσεις την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στην Art Gallery 35 στον Πειραιά. Πρόκειται για την πρώτη ατομική έκθεση του Χαράλαμπου Μαράβα με θέμα «Σε πρώτη ανάγνωση» καθώς και την Ομαδική Έκθεση Εικαστικών με θέμα «Ένας πίνακας διηγείται».
Ένα χρόνο μετά την πρώτη του εμφάνιση και σε αρκετές ακόμη, καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ομαδικές εκθέσεις η Art Way παρουσίασε την πρώτη ατομική έκθεση, του ανερχόμενου, με σταθερά ανοδικά βήματα εικαστικό Χαράλαμπο Μαράβα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Δείτε το βίντεο με την ομιλία του Χαράλαμπου Μαράβα:
Μέσα από τη δική του εικαστική γλώσσα, καταθέτει ψυχή επάνω στους καμβάδες του και μοιράζεται μαζί μας την αγάπη του για τα αεροπλάνα και τη φύση.
Τα έργα του γεμάτα ουρανό και άπειρο, ίσως γιατί από ψηλά όλα μοιάζουν ωραιότερα και απλά. Τα έργα του γεμάτα ανατολές και ηλιοβασιλέματα που κρύβουν προσμονές και νοσταλγικές αναμνήσεις. Δημιουργίες που κύριο χαρακτηριστικό τους είναι το αληθινό και το αυθεντικό ενώ έκδηλη είναι και η μεταφυσική του αγωνία για αναγέννηση και αναδημιουργία. Μας καλεί να σηκώσουμε το βλέμμα ψηλά να χαθούμε μέσα στο απέραντο και τη θέα του κόσμου μέσα από τη δική του ματιά. Ταξίδι η έκθεσή του. Μια παραμυθένια αναπαράσταση ενός σύμπαντος που αξίζει να επισκεφθούμε.
Λεόντιος Πετμεζάς , Χαράλαμπος Μαράβας

Κυριάκος Τζιζμετζόγλου, Κωνσταντίνος Λαγός, Γιώργος Δήμου, Λεόντιος Πετμεζάς, Χαράλαμπος Μαράβας, Δέσποινα Διακοβασίλη

Αφροδίτη Δρακοπούλου – Σάρδη, Λεόντιος Πετμεζάς
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Την εκδήλωση προλόγισε ο Ιστορικός Τέχνης- Εικαστικός Λεόντιος Πετμεζάς.

Ο Ιστορικός Τέχνης- Εικαστικός Λεόντιος Πετμεζάς – Κυριάκος Τζιζμετζόγλου
Ο Ιστορικός Τέχνης- Εικαστικός Λεόντιος Πετμεζάς και η Αφροδίτη Δρακοπούλου Σάρδη προλογίζουν τον Χαράλαμπο Μαράβα
Την εκδήλωση των εγκαινίων διάνθισε με τις μελωδίες του, ο μουσικός Άγγελος Καλαβρυτινός.

Άγγελος Καλαβρυτινός – Λεόντιος Πετμεζάς – Κυριάκος Τζιζμετζόγλου
Δευτέρα 24/2, Τρίτη 25/2 Τετάρτη 26/2 και Πέμπτη 27/2 ώρες 11:00-15:00 & 18:00-20:30
ΑRT GALLERY 35 ( Καραολή Δημητρίου 35, Πειραιάς, TK 18531).
ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ομαδική Έκθεση Εικαστικών Θέμα: «Ένας πίνακας διηγείται»
Γεννήθηκα μέσα σε ένα ατελιέ γεμάτο φως και σκιές, ανάμεσα σε καμβάδες, πινέλα και σωληνάρια με χρώματα.
Ο ζωγράφος μου, βυθισμένος στη σιωπή, χρωμάτισε την ψυχή του πάνω στον λευκό καμβά μου. Κόκκινο για το πάθος, μπλε για τη θλίψη, κίτρινο για το φως που πάλευε να τρυπώσει. Κάθε πινελιά και μια στιγμή του, μια ανάμνηση από το παρελθόν του. Γέννημα εγώ της χαράς του, της νοσταλγίας, του πόνου , του θυμού του. Ένα κομμάτι του κόσμου του.
Μετά τη γέννησή μου δεν έμαθα ποτέ αν ήμουν αυτό που είχε αρχικά οραματιστεί ή κάτι άλλο, απρόβλεπτο, πέρα απ’ τις προθέσεις του. Ωστόσο ευχήθηκα μέσα μου να βρει το θάρρος και να με εκθέσει στα μάτια των ξένων.
Στα χρόνια που ακολούθησαν πολλοί άνθρωποι στάθηκαν μπροστά μου. Με κοίταξαν. Ένιωσαν. Άλλοι πάλι, πέρασαν αδιάφοροι. Μα εγώ, πάντα εδώ, παιδί ενός δημιουργού που έχασα, συνεχίζω να αφηγούμαι την ιστορία μου σε όποιον θέλει να ακούσει: την ιστορία ενός καλλιτέχνη, μιας έμπνευσης, μιας στιγμής που έγινε αιωνιότητα.
Δείτε το βίντεο των καλλιτεχνών:

Εικαστικός Στρατίκης Ευάγγελος με τη σύζυγό του Μαίρη.

Αφροδίτη Δρακοπούλου- Σάρδη ο ηθοποιός Γιώργος Δήμου και ο ιστορικός τέχνης-εικαστικός Λεόντιος Πετμεζάς

Εικαστικός Παναγοπούλου Βασιλική – Αφροδίτη Δρακοπούλου – Σάρδη

Αφροδίτη Δρακοπούλου- Σάρδη ο ηθοποιός Γιώργος Δήμου και ο ιστορικός τέχνης-εικαστικός Λεόντιος Πετμεζάς
Με εκτίμηση για την ARTWAY,
+Γιώργος Σάρδης-Εικαστικός-Επιμελητής
Αφροδίτη Δρακοπούλου Σάρδη-Κωνσταντίνος Λαγός -Ελισάβετ Τσιμουλάκη Επιμέλεια έκθεσης
Κυριάκος Τζιζμετζόγλου – Δημόσιες Σχέσεις
Δευτέρα 24/2, Τρίτη 25/2 Τετάρτη 26/2 και Πέμπτη 27/2 ώρες 11:00-15:00 & 18:00-20:30
ΤΙΜΩΜΕΝΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
+ΣΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (Πρόεδρος ΑRT WAY- Εικαστικός – Επιμελητής)
ΔΙΑΚΟΒΑΣΙΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ (Εικαστικός)
ΠΕΤΜΕΖΑΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ (Ιστορικός Τέχνης – Εικαστικός)
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Διδάκτορας Βιολογίας , Εικαστικός , ποιητής -στιχουργός )
ΤΖΙΖΜΕΤΖΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Εικαστικός)
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ
ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΒΟΖΙΚΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
ΒΡΥΩΝΗ ΡΟΥΜΠΙΝΗ
ΓΑΛΑΝΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΛΙΛΑ
ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΑΡΔΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΗ ΜΑΡΙΑ
ΚΑΪΣΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
ΚΑΡΒΕΛΑ ΜΟΝΤΣΕΝΙΓΟΥ ΕΛΕΝΑ
ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΟΜΙΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
ΚΟΜΠΙΤΣΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ
ΛΑΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΛΥΕΡΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΛΥΕΡΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΜΑΡΑΒΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΜΑΡΓΑΡΩΝΗ ΤΟΝΙΑ
ΜΑΥΡΙΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΜΗΝΑ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΠΕΪΚΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΑΡΡΗ ΑΝΝΑ
ΣΕΛΛΑ ΜΑΡΙΑ
ΣΤΡΑΤΙΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΤΣΑΒΟΛΑΚΗ ΦΙΛΙΑ
ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΟΥ ΜΗΛΙΑ
ΦΩΚΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑ
ΨΑΡΡΑ ΜΑΡΙΑ