«Οι εργαζόμενοι να κάνουν την πραγματική διαφορά ενισχύοντας το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες»

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στην Καλλιθέα κάλεσε τους εργαζόμενους «να κάνουν την πραγματική διαφορά ενισχύοντας το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες. Αχρηστεύοντας τις παγίδες που στήνουν στο λαό τα κόμματα της αστικής διαχείρισης, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και οι συνοδοιπόροι τους, για να εγκλωβίσουν τη δυσαρέσκειά απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική τους», προσπερνώντας την λογική «του δήθεν “μικρότερου κακού” που οδηγεί πάντα στο μεγαλύτερο», αγνοώντας «τους εκβιασμούς των κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των μονοπωλίων», παραμερίζοντας τις «ψεύτικες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ» και τα περί δίκαιης και βιώσιμης καπιταλιστικής ανάπτυξης και αξιοποιώντας την πείρα τους.  

Αναφερόμενος στην καπιταλιστική ανάπτυξη στην περιοχή, μέσω της εγκατάστασης «Αθηναϊκής Ριβιέρας», είπε ότι «οι καπιταλιστές επενδύουν για το κέρδος τους και μόνο». 

«Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα, να απεμπολήσουμε το δικαίωμά μας, να ζούμε σε ανθρώπινες πόλεις τον 21ο αιώνα, να έχουμε δουλειά με δικαιώματα, να έχουμε ζωή, όπως αξίζει στην εποχή μας και στη δυνατότητα αυτού του τόπου να παράγει πλούτο, να έχουμε ελεύθερη πρόσβαση σε καθαρή θάλασσα και όχι με μαζούτ που βγάζει η αυθαιρεσία των εφοπλιστών που είναι κράτος εν κράτει, με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ και της Περιφέρειας, οι οποίοι, ενώ βρώμισε όλος ο Σαρωνικός, όχι μόνο δεν τιμώρησαν κανέναν, αλλά τάζουν κι από πάνω, ότι θα κάνουν το παραλιακό μέτωπο… “Ριβιέρα”» πρόσθεσε. 

«Όλα αυτά τα χιλιάδες στρέμματα ανήκουν στο λαό όλου του Λεκανοπεδίου. Επιμένουμε το πάρκο του Ελληνικού, κομμάτι του παραλιακού μετώπου, με κρατική χρηματοδότηση, να γίνει μητροπολιτικό πάρκο με όλες τις υποδομές, αναψυχής, αθλητισμού, μόρφωσης, πολιτισμού, πράσινου, ελεύθερου χρόνου» είπε.  

Ο Δ. Κουτσούμπας είπε πως όταν το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ «έραβε το αντιλαϊκό κυβερνητικό του κοστούμι, κορόιδευε την εργατική τάξη, το λαό, ότι ‘η Ευρωπαϊκή Ένωση δήθεν αλλάζει και η ελπίδα έρχεται’ και την ελπίδα την έκανε λεπίδα τελικά στη ζωή και στα δικαιώματά του λαού, με το τρίτο μνημόνιο που υπόγραψε το οποίο ήρθε να προστεθεί, στα δύο προηγούμενα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ». 

Πρόσθεσε ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει την κοροϊδία με το όνομα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την Ευρώπη του 21ου αιώνα», το οποίο, «τάχα θα βασίζεται στην ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη», αφού ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του «δεσμεύτηκαν ότι θα εφαρμόσουν μνημόνια διαρκείας σε βάρος του λαού για δεκαετίες». 

Είπε ότι το κάλεσμα του πρωθυπουργού για «προοδευτικό μέτωπο» έχει ήδη «βρεί ανταπόκριση από τα πρωτοπαλίκαρα των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου και Κ. Σημίτη που προσπαθούν να αθωώσουν» και ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το κάλεσμα του Αλ. Τσίπρα στην Ευρώπη απευθύνεται «στην αμαρτωλή γερμανική σοσιαλδημοκρατία η οποία συγκυβερνά πολλά χρόνια με τη δεξιά χριστιανοδημοκρατία και πρωταγωνίστησε στην επίθεση στα εργατικά δικαιώματα με την ‘Ατζέντα 2010’, στην σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση της Πορτογαλίας, την οποία ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων, χαρακτηρίζει πρότυπο για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάπτυξης και στο σημαιοφόρο των ‘ευρωπαϊστών’, Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν, ο οποίος εφαρμόζει άγρια αντεργατική πολιτική και ταυτόχρονα, προτείνει στην ουσία, τη σταδιακή μετατροπή της ΕΕ σε Ομοσπονδία».

Ανέφερε ότι παρά τις «αυταπάτες που καλλιεργεί ο πρωθυπουργός» η ΕΕ «εκφράζει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων απέναντι στην εργατική τάξη και στους λαούς» και πως «οι αντιλαϊκές κατευθύνσεις της για να γίνει φθηνότερη η εργατική δύναμη, να προχωρούν οι ιδιωτικοποιήσεις, και να ολοκληρωθεί η εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας, εφαρμόζονται σε όλα τα κράτη-μέλη και από όλες τις αστικές κυβερνήσεις: σοσιαλδημοκρατικές, νεοφιλελεύθερες, συνεργασίας ή ευρωσκεπτικιστικές».  

«Το κάλεσμα του κ. Τσίπρα για το νέο “κοινωνικό συμβόλαιο”, απευθύνεται πρώτα και κύρια στο λαό, στους εργαζόμενους, για να στοιχηθούν πίσω από τους αντιδραστικούς στόχους της αστικής τάξης, να δεσμευτούν σε συνεχείς θυσίες, να συνθηκολογήσουν με τον πραγματικό ταξικό αντίπαλό τους» τόνισε. Ανέφερε ακόμα ότι «ο «Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων», είναι «το προκάλυμμα της συμπίεσης, όλων των εργατικών δικαιωμάτων προς τα κάτω».

Είπε ότι καμία διαχειριστική συνταγή δεν μπορεί να αναιρέσει την ανισόμετρη ανάπτυξη και τις ανισότιμες σχέσεις στην ΕΕ ούτε τον ανταγωνισμό μεταξύ των μονοπωλίων.

«Κανένα κοινωνικό συμβόλαιο. Καμία νέα αρχιτεκτονική των κοινοτικών θεσμών δεν μπορεί να αλλάξει τον αντιδραστικό χαρακτήρα της ΕΕ των μονοπωλίων, ούτε πρόκειται, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει, ότι θα στήσει ανάχωμα στην ακροδεξιά» πρόσθεσε.  

«Το αποφασιστικό δυνάμωμα του ΚΚΕ σε ευρωεκλογές, σε δήμους και περιφέρειες είναι πραγματικό καρφί στο μάτι του εθνικισμού. Μονάχα η ενίσχυση του ΚΚΕ μπορεί να δώσει αέρα στην πάλη για την απομόνωση των φασιστοειδών» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πρόσφατη «αποφασιστική και μαχητική στάση του λαού της Καλλιθέας, που ανάγκασε σε άτακτη φυγή τα φασιστοειδή υπό την προστασία των ΜΑΤ». 

«Η φασιστική Χρυσή Αυγή είναι γέννημα θρέμμα του συστήματος της αδικίας και της εκμετάλλευσης, του καπιταλισμού, όσο αντισυστημική δύναμη και να θέλει να παρουσιάζεται» είπε, σημειώνοντας, μαζί με την αναφορά στις εγκληματικές επιθέσεις της, ότι «στο πρόγραμμά τους υιοθετούν όλες τις επιδιώξεις της αστικής τάξης, όπως και όλα τα άλλα αστικά κόμματα. Την ίδια στιγμή ζητούν τσάκισμα των μεροκάματων και καμία αντίδραση από τους εργαζόμενους, για να διασφαλιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ μπροστά στις ευρωεκλογές θέλουν να πείσουν το λαό, ότι μπορούμε να αξιοποιήσουμε τους θεσμούς της ΕΕ του κεφαλαίου, για να πετύχουμε μια δήθεν “μεγάλη Ελλάδα”». 

Χαρακτήρισε «μεγάλο θράσος και υποκρισία να σηκώνει ο ΣΥΡΙΖΑ τη σημαία της πάλης κατά της ακροδεξιάς αφού είναι ο σημαιοφόρος στο στρατόπεδο των εκμεταλλευτών που γεννά και θρέφει την ακροδεξιά και τον φασισμό». 

«Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει διακριθεί στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, μαζί με τους συμμάχους του σε Ελλάδα και ΕΕ, να αναχαιτίσουν το φασισμό και την ακροδεξιά αλλά το αντίθετο. Μόνο τον ενισχύουν και τον τροφοδοτούν συνεχώς. Γιατί όταν στηρίζεις μια βάρβαρη πολιτική, στο όνομα μάλιστα της αριστεράς και της προόδου, παίζεις το παιχνίδι της φασιστικής και ακροδεξιάς δημαγωγίας και δράσης» υπογράμμμισε.  

«Πραγματικό μέτωπο στην ακροδεξιά και το φασισμό μπορεί να αποτελέσει μόνο η μεγάλη ισχυροποίηση του ΚΚΕ, το άνοιγμα του δρόμου για ριζικές αλλαγές στην κοινωνία, στην οικονομία, στο πολιτικό σύστημα, για να γκρεμιστεί η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή από παντού» τόνισε, προσθέτοντας πως «οι κομμουνιστές δήμαρχοι έδειξαν έμπρακτα τι σημαίνει πραγματικό μέτωπο στο φασισμό, την ακροδεξιά, στη ναζιστική εγκληματική ΧΑ».  

«Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι, ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, συμφωνούν όμως, πως η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος» κατέληξε στην ομιλία του ο γ.γ. της ΚΕ του κόμματος. 

Στην αποψινή συγκέντρωση στην Καλλιθέα απηύθυναν χαιρετισμό η Ρούλα Ελευθεριάδου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο Γιάννης Βακαλόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και η Χαρά Παπαδοπούλου, μαθήτρια, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει