Οι εχθροί μας γνωρίζουν πολύ καλά πόσο ισχυροί είμαστε


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020, 02:30

«Το Ισραήλ θα προτιμά πάντοτε τον διάλογο παρά την στρατιωτική ισχύ και τείνει χείρα σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ακολουθήσει το δρόμο της Ειρήνης, ωστόσο δεν μπορούμε να αγνοήσουμε απειλές που θέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες μας.

Ακόμη και τώρα, οι δυνάμεις μας βρίσκονται σε αυξημένη επαγρύπνηση ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων μας. Αλλά οι εχθροί μας γνωρίζουν πολύ καλά πόσο ισχυροί είμαστε, καθώς και ότι θα υποστούν τις συνέπειες οποιασδήποτε παραβίασης της κυριαρχίας επί των εδαφών μας», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπέντζαμιν Γκαντς.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι υπουργοί Άμυνας Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ μετά το πέρας της τριμερούς συνάντησής τους που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, ο κ. Γκαντς ανέφερε ότι η συνεργασία ανάμεσα στις τρεις χώρες προωθεί την σταθερότητα, την συνεργασία και την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και τους στενούς δεσμούς που συνδέουν τους λαούς τους, γεγονός το οποίο πηγάζει από τους αρχαίους πολιτισμούς που φέρουν το φορτίο της Δημοκρατίας και της Προόδου.

«Σε αυτήν την ιστορική στιγμή της διεθνούς συμφιλίωσης, όπου βλέπουμε να χτίζονται γέφυρες αντί για τείχη, το Ισραήλ δεσμεύεται όσο ποτέ για να υποστηρίξει τα Έθνη που ευνοούν την ειρήνη αντί των συγκρούσεων και την ανταλλαγή αντί της επίθεσης. Δυστυχώς, δεν έχουν επιλέξει όλα τα κράτη αυτόν τον δρόμο και τα φιλειρηνικά Έθνη πρέπει να παραμείνουν ενωμένα και προετοιμασμένα να αντιμετωπίσουν από κοινού απειλές που δημιουργούνται από ριζοσπαστικά καθεστώτα και τρομοκρατικές οργανώσεις, οι οποίες επιλέγουν επιθετικότητα και βία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γκαντς, σημειώνοντας ότι υπάρχουν κοινές προκλήσεις και απειλές για τα τρία κράτη, όπως και κοινά ενδιαφέροντα.

Η συνεργασία θα ενταθεί το 2021, κατέληξε ο κ. Γκαντς, τονίζοντας ότι έχει πίστη στις υψηλού επιπέδου τεχνολογίες, στις σχέσεις καλής γειτονίας, καθώς και σε τομείς της Οικονομίας και του Τουρισμού, στους οποίους υπάρχει περιθώριο ανταλλαγής ιδεών και πρακτικών.

Σε κάθε περίπτωση, κοινός στόχος παραμένει η διασφάλιση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020, 02:31

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει